Πέμπτη, 12 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Κακοκαιρία «Boris»: «Για το 90% της χώρας δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» – Η ανάρτηση Καλλιάνου

Κακοκαιρία «Boris»: «Για το 90% της χώρας δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας» – Η ανάρτηση Καλλιάνου

Υποβαθμίζουν την κακοκαιρία «Βoris» οι μετεωρολόγοι με τον Γιάννη Καλλιάνο με τη σειρά του να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το 90% της χώρας.

Μετά τον Θοδωρή Κολυδά και ο Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στην κακοκαιρία Boris που θα χτυπήσει αύριο (13.09.2024) Παρασκευή κάποιες περιοχές της χώρας.

Όπως επισημαίνει η κακοκαιρία θα έχει διάρκεια 24 ώρες ωστόσο τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα.

«Προβλέπονται καταιγίδες κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τοπικά στη Μακεδονία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

«ΓΙΑ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί πληροφορία για επερχόμενη κακοκαιρία με το όνομα «BORIS», η οποία θα πλήξει τη χώρα αύριο Παρασκευή, θα έχει δηλαδή διάρκεια μόνο 24 ώρες. Πολλά sites έχουν αναδείξει αυτή την είδηση, και είναι λογικό, διότι αναπαράγουν ανακοινώσεις ειδικών. Δεν ευθύνονται επομένως τα sites.

Ωστόσο, θέλω να τονίσω ότι η Μετεωρολογία δεν είναι η επιστήμη των εντυπωσιασμών, αλλά των σοβαρών και υπεύθυνων επιστημόνων που ενημερώνουν με ακρίβεια το κοινό.

Για αύριο, Παρασκευή 13/9, προβλέπονται καταιγίδες κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και τοπικά στη Μακεδονία. Στα υπόλοιπα Δυτικά και Βόρεια θα σημειωθούν μόνο τοπικές βροχές, όπως το ίδιο θα συμβεί και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για όσους ανησυχούν για ισχυρές βροχές, πλημμύρες ή «καταστροφές» σε μεγάλο μέρος της χώρας, σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το 90% της έκτασης της Ελλάδας.

Μόνο στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στα βορειότερα γεωγραφικά τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, οι καταιγίδες θα είναι αρκετά ισχυρές και ενδέχεται να προκαλέσουν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Παρακολουθήστε τις έγκυρες προβλέψεις και μείνετε ενημερωμένοι.

Η Μετεωρολογία στηρίζεται σε ακριβή δεδομένα και υπευθυνότητα, όχι σε φήμες και βιαστικά συμπεράσματα».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις