Πέμπτη, 12 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας: Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν

Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας: Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν

Αποφυλακίστηκε στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης (12.09.2024) ο Απόστολος Λύτρας. O γνωστός ποινικολόγος που κρατείτο στις φυλακές Κορίνθου για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, είναι ελεύθερος μέχρι να δικαστεί.

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας έκανε την πρώτη του δήλωση μετά την αποφυλάκισή του, έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες κράτησης, λέγοντας: «Ευχαριστώ όσους μου συμπαραστάθηκαν».

«Θέλω να ευχαριστήσω τους δικηγόρους και την οικογένειά μου που μου συμπαραστάθηκαν σε αυτή τη δυσκολία», η πλήρης δήλωση του ποινικολόγου στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Έξω από τις φυλακές Κορίνθου, τον περίμεναν οι δικηγόροι του, οι οποίοι σε δηλώσεις τους μίλησαν για «δικαίωση», αλλά και οι κόρες του από τον πρώτο του γάμο.

Την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το πρωί της Πέμπτης. Ο γνωστός ποινικολόγος βρισκόταν στη φυλακή από τα μέσα Ιουνίου – αρχικά στον Κορυδαλλό και έπειτα στην Κόρινθο – για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε, καθώς το δικαστικό συμβούλιο διέταξε την παραπομπή του Απόστολου Λύτρα (στην πάνω φωτογραφία η αδελφή του) στο εδώλιο για πλημμέλημα και συγκεκριμένα για επικίνδυνη σωματική βλάβη στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, μετατρέποντας την αρχικά κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για την οποία του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη.

Πλέον, ο Απόστολος Λύτρας περιμένει να δικαστεί από Εφετείο Πλημμελημάτων. Η ποινή που προβλέπεται δεν ξεπερνάει τα 3 χρόνια φυλάκισης.

 

Το σκεπτικό του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας πίσω από την απόφαση να αποφυλακιστεί ο Απόστολος Λύτρας είχε παρουσιάσει, νωρίτερα το newsit.gr.

Σημειώνεται πως ο γνωστός ποινικολόγος αποφυλακίστηκε, καθώς η κατηγορία του μετατράπηκε από κακούργημα σε πλημμέλημα. Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση αναφέρει πως:

«Δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε άμεσο δόλο πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης εις βάρος της παθούσας, ήτοι ότι επιδίωξε να της προκαλέσει βαριά και μακροχρόνια αρρώστια, ακρωτηριασμό, μόνιμη παραμόρφωση, αναπηρία, μακροχρόνιο αποκλεισμό της χρήσης του σώματος ή της διάνοιάς της και γενικά να θέσει σε αμφιβολία την ίδια της την επιβίωση, καθ’ όσον θα μπορούσε, αν ήθελε, να συνεχίσει να της καταφέρει χτυπήματα και μάλιστα καίρια, δεδομένου ότι η παθούσα δεν μπορούσε να αντισταθεί, πλην όμως αυτός ουδεμία έμπρακτη διάθεση επιτεύξεως περαιτέρω βαρύτερου αποτελέσματος επέδειξε, (η ίδια η παθούσα αναφέρει στην από 16.6.24 κατάθεση της “προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε”).

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις