Πέμπτη, 12 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Μίλτος Τεντόγλου – Εμμανουήλ Καραλής: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι τους στον τελικό του Diamond League

Μίλτος Τεντόγλου – Εμμανουήλ Καραλής: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι τους στον τελικό του Diamond League
(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

O Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ θα έρθουν αντιμέτωποι με τους κορυφαίους τον αγωνισμάτων τους στο τελευταίο μεγάλο ραντεβού για το 2024, τον τελικό της σειράς Diamond League στις Βρυξέλλες (13/9).

Το άλμα εις μήκος ξεκινά στις 20:17 και ο Έλληνας δις Ολυμπιονίκης, Μίλτος Τεντόγλου, θα αντιμετωπίσει τους αθλητές που κατέλαβαν τις θέσεις 2-3-4 στο Παρίσι, καθώς επίσης τον 3ο και τον 4ο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Συγκεκριμένα, στο Ρουά Μποντουάν, θα βρεθούν ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ, ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι και ο Ελβετός Ζίμον Εχάμερ, αλλά και οι επίσης Τζαμαϊκανοί Τατζέι Γκέιλ, και Κάρεϊ ΜακΛάουντ.

Με μόλις έξι συμμετοχές, ο αγώνας θα έχει γρήγορη εξέλιξη και, φαίνεται ότι θα χρειαστεί μεγάλο άλμα για τη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ισχύει ο κανονισμός των τριών τελευταίων αλμάτων, επομένως θα έχουν όλοι από έξι προσπάθειες.

Το βάθρο των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων, θα δώσει το «παρών» και στο επί κοντώ. Στον αγώνα, που αρχίζει στις 20:45, θα πάρουν μέρος εφτά επικοντιστές.

Ο Εμμανουήλ Καραλής θα αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά τον Μόντο Ντουπλάντις και τον Σαμ Κέντρικς, αλλά και δύο ακόμα «εξάρηδες» Αμερικανούς: τον κάτοχο του ρεκόρ ΗΠΑ, Κέι Σι Λάιτφουτ και τον χάλκινο στο περσινό παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Κρίστοφερ Νίλσεν.

Το ρόστερ συμπληρώνουν ο Γάλλος Τιμπό Κολέ και ο ντόπιος Μπεν Μπρούντερς, 5ος και 7ος αντίστοιχα το 2023 στη Βουδαπέστη.

Η ΕΡΤ 3 θα καλύψει το μίτινγκ «ζωντανά». H μετάδοση θα ξεκινήσει στις 21:00.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις