Παρασκευή, 13 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Κάμαλα Χάρις: «Φορούσε σκουλαρίκια bluetooth στο debate», οργιάζουν οι συνωμοσιολόγοι – Χαμός στα social media

Κάμαλα Χάρις: «Φορούσε σκουλαρίκια bluetooth στο debate», οργιάζουν οι συνωμοσιολόγοι – Χαμός στα social media
Φωτογραφίες: Reuters

Τα χέρια τους τρίβουν οι συνωμοσιολόγοι μετά και το κρίσιμο debate μεταξύ των Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις, για την κούρσα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, τον προσεχή Νοέμβριο.

Σε μία από τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν μετά το debate των δυο μονομάχων, Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις, πρωταγωνιστούν τα…αυτιά της υποψήφιας με τους Δημοκρατικούς και συγκεκριμένα τα σκουλαρίκια της.

Λένε δηλαδή, ότι τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια της αντιπροέδρου είναι στην πραγματικότητα ένα ζευγάρι έξυπνων ακουστικών-σκουλαρικιών κατασκευασμένα από τη γερμανική νεοσύστατη εταιρεία NOVA. Ωστόσο, όπως φαίνεται η μόνη ομοιότητα μεταξύ των δύο σετ σκουλαρικιών είναι ότι και τα δύο διαθέτουν μαργαριτάρια.

Τώρα, η εταιρεία που κατασκευάζει τα έξυπνα σκουλαρίκια, τοποθετήθηκε με ξεκαρδιστικό τρόπο στο απίστευτο σενάριο, σημειώνει ο Independent.

«Δεν γνωρίζουμε αν η κυρία Χάρις φορούσε ένα από τα προϊόντα μας. Η ομοιότητα είναι εντυπωσιακή και παρόλο που το προϊόν μας δεν αναπτύχθηκε ειδικά για τη χρήση σε προεδρικές συζητήσεις, εντούτοις είναι κατάλληλο γι’ αυτό», δήλωσε ο Malte Iversen, ο διευθύνων σύμβουλος της NOVA, που είναι πίσω από την εταιρεία Icebach Sound, στο Just the News την Τετάρτη (11.09.2024).

Ο Iversen άφησε αιχμές και κατά του Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι «για να διασφαλίσει ίσους όρους ανταγωνισμού και για τους δύο υποψηφίους», η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ένα αντίστοιχο για άνδρες που θα είναι  «σε θέση να το προσφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ».

«Η επιλογή του χρώματος είναι λίγο προκλητική όμως, καθώς το πορτοκαλί δεν ταιριάζει με πολλά χρώματα», πρόσθεσε ο Iversen, καυτηριάζοντας τον Trump για τη γνωστή απόχρωση που έχει το ψεύτικο μαύρισμα.

Η δήλωση καταλήγει ως εξής: «Προς το παρόν, δυστυχώς δεν έχουμε απόθεμα και επιπλέον είμαστε απασχολημένοι με την προετοιμασία μιας αγωγής εναντίον μιας μεγάλης κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας που παραβιάζει τις πατέντες μας. Μιλάμε με τους επενδυτές προκειμένου να αυξήσουμε τις δραστηριότητές μας αναλόγως και είμαστε βέβαιοι ότι θα στείλουμε και πάλι πολύ σύντομα».

Από το αυτί οι συνωμοσιολόγοι

Ένας από τους κανόνες του ντιμπέιτ του ABC News, εκτός από το ότι τα μικρόφωνα των υποψηφίων έκλειναν όταν δεν ήταν η σειρά τους να απαντήσουν σε ερωτήσεις, ήταν ότι ο Τραμπ και η Χάρις δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ακουστικά για να πάρουν ανατροφοδότηση από τις ομάδες της προεκλογικής τους εκστρατείας.

Ωστόσο, μετά την εκδήλωση το βράδυ της Τρίτης, οι οπαδοί του Τραμπ έκαναν ζουμ στα χρυσά και μαργαριταρένια σκουλαρίκια της Χάρις, ισχυριζόμενοι -με μηδενικές αποδείξεις- ότι επρόκειτο για ακουστικά bluetooth.

«Λοιπόν, φαίνεται ότι η Χάρις έκλεψε χρησιμοποιώντας σκουλαρίκια που είναι ακουστικά. Έτσι, αυτό κάνει τον Τραμπ νικητή», έγραψε ένας χρήστης του X.

Η συνωμοσία ωστόσο, γρήγορα μπήκε στο μπαούλο με τις υπόλοιπες…

Τα σκουλαρίκια της Χάρις είναι στην πραγματικότητα ένα σχέδιο από τη συλλογή «HardWear» του οίκου πολυτελών κοσμημάτων Tiffany, σύμφωνα με έναν ιστότοπο που παρακολουθεί το στυλ της υποψήφιας των Δημοκρατικών για την προεδρία.

Η Χάρις φόρεσε τα ίδια σκουλαρίκια πριν από το ντιμπέιτ και τα φόρεσε επίσης το επόμενο πρωί σε μια τελετή μνήμης για την 23η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αυτό όμως δεν ικανοποίησε κάποιους, οι οποίοι τώρα έχουν στραφεί στην κριτική που της ασκούν για το γεγονός ότι φοράει σκουλαρίκια που κοστίζουν 800 δολάρια.

«Βλέπω κάποιες single γυναίκες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και αγωνίζονται», δήλωσε ένας χρήστης στο X.

Άλλοι διαφώνησαν, με έναν να γράφει: «Έχεις δίκιο, για μια από τις μεγαλύτερες βραδιές της επαγγελματικής της ζωής, η Χάρις θα έπρεπε να έχει αξεσουάρ από το Claire’s».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις