Παρασκευή, 13 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο γκάλοπ μετά την πρόταση μομφής στον Κασσελάκη – Σταθερά πρώτη η ΝΔ με 29,8%

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο γκάλοπ μετά την πρόταση μομφής στον Κασσελάκη – Σταθερά πρώτη η ΝΔ με 29,8%
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το «πολεμικό» κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη και όλα όσα ακολούθησαν φέρνει το κόμμα στην 5η θέση σε ποσοστά, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του MEGA.

Στη δεύτερη θέση στις προτιμήσεις του κόσμου, φαίνεται να «κάθεται» σταθερά πια το ΠΑΣΟΚ ενώ η ΝΔ εξακολουθεί να συγκεντρώνει την προτίμηση των πολιτών, παρά τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτά δείχνει μεταξύ άλλων η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (12/9/24).

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,8%, το ΠΑΣΟΚ 12,9% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 6,5% χάνοντας 4,3 μονάδες από τον Ιούνιο του 2024.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 22% το ΠΑΣΟΚ το 11,6% η Ελληνική Λύση το 8,1% το ΚΚΕ το 7,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 7% είναι δηλαδή 5ο κόμμα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση έγινε κατά τη διάρκεια των τελευταίων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ και άρα καταγράφει ένα πρώτο κλίμα μετά την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη και αυτά που ακολούθησαν.

Οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι για την πορεία της χώρας με ποσοστό 71% να απαντάει ότι πηγαίνει προς της λάθος κατεύθυνση.

Το πρόβλημα που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες, φαίνεται να είναι η ακρίβεια…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις