Παρασκευή, 13 Σεπτ.
28oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Έκπτωτος Κασσελακης με την «βούλα» της ΠΓ- Τον προειδοποιούν ακόμη και με διαγραφή

ΣΥΡΙΖΑ: Έκπτωτος Κασσελακης με την «βούλα» της ΠΓ- Τον προειδοποιούν ακόμη και με διαγραφή

“Είσαι έκπτωτος” απάντησε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με συντριπτική πλειοψηφία (17-1) στον Στέφανο Κασσελάκη λίγες μόνο ώρες πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για τη νέα εκλογική διαδικασία, ενώ παράλληλα τον προειδοποίησε ότι “ο σεβασμός στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Κόμματος και η τήρηση του καταστατικού και των κομματικών διαδικασιών είναι υποχρέωση για κάθε μέλος και στέλεχος και ουδείς είναι ανώτερος αυτών”.

Η αναφορά αυτή έχει τη σημασία της, καθώς στη συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη φέρεται να απάντησε στη Θεοδώρα Τζάκρη, πως όλοι οφείλουν να τηρούν το καταστατικό. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι είναι υποχρεωτική η τήρηση του καταστατικού για τα μέλη, για τα στελέχη, πόσο μάλλον για κάποιον που θέλει να ηγηθεί στο χώρο, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η θέση αυτή συμπεριλήφθηκε, μάλιστα, στην τελική απόφαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Να επισημανθεί ότι η αναφορά της Όλγας Γεροβασίλη ερμηνεύθηκε ως μία κίνηση, που βάζει στο τραπέζι ακόμα και την επιβολή ποινής στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε χθες Πέμπτη (12.9.2024) εκτάκτως για να απαντήσει σε όσα υποστήριξαν στελέχη της ομάδας του Στέφανου Κασσελάκης, καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπήρξε μία ολόκληρη συζήτηση για το εάν η ΚΕ είχε δικαίωμα να αποπέμψει τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι, μάλιστα, υποστήριζαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει ακόμα πρόεδρος παρά την πολιτική απόφαση, που πήρε το κορυφαίο όργανο του κόμματος τους.

Γι’ αυτό άλλωστε χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, ο πρώην πρόεδρος ζήτησε τα κλειδιά του κόμματος του, προκειμένου να επιστρέψει στο γραφείο του, αλλά τελικά δεν τα πήρε.

Κασσελάκης… ο “Τραμπ των Βαλκανίων”

Τα στελέχη της ομάδας των “87” αποκάλεσαν τον Στέφανο Κασσελάκη “Τραμπ των Βαλκανίων“, καθώς για ώρες κυκλοφορούσε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πήγαινε στο γραφείο του “με το έτσι θέλω”, αφού αυτός είναι υπεύθυνος βάσει του νόμου για τα ποινικά και φορολογικά θέματα της Κουμουνδούρου. Από την πλευρά των “87” έγινε γνωστό ότι ρώτησε την Ράνια Σβίγγου αν παραμένει πρόεδρος.

Παράλληλα, πληροφορίες έλεγαν ότι θα μαζευτούν υποστηρικτές έξω από την Κουμουνδούρου. Τελικά μαζεύτηκαν 5-6 άτομα που έβριζαν χυδαία τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας.

Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό υπήρξαν και διαρροές από την πλευρά του πρώην προέδρου, που έλεγαν ότι υπήρξε διάλογος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, όπου ο τελευταίος παραδέχθηκε ότι υπεύθυνος για το κόμμα – πολιτικά και νομικά – είναι ο έκπτωτος πρόεδρος.

Ο διάλογος αυτός διαψεύστηκε λίγο μετά από την πλευρά του κ. Μαυροκεφαλίδη και από την Γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου.

Η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να επιθυμεί να κινηθεί νομικά, καθώς θεωρούν ότι από την πρώτη στιγμή της καθαίρεσης τα στελέχη που κατέθεσαν την πρόταση μομφής παραβίασαν το καταστατικό σε ό,τι αφορά τις ψηφοφορίες και την ερμηνεία του αποτελέσματος. Σε δήλωση της η Θεοδώρα Τζάκρη τόνισε, μάλιστα, μεταξύ άλλων ότι: “Η λύση είναι μία: η ομόφωνη και ομόθυμη αναγνώριση του νομικού κανόνα ότι ο πρόεδρος παραμένει στην θέση του νομικά, πολιτικά και θεσμικά μέχρι την αντικατάσταση ή την επανεκλογή του.

Δεν νοείται ούτε νομικά ούτε πολιτικά να παραμείνει ακέφαλο το κόμμα. Αλλιώς η παράταση του διαχειριστικού κενού συνεπάγεται την πολιτική κατάρρευση και την οικονομική χρεωκοπία”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε χθες να δηλώνει “παρών” προτρέποντας τους υποστηρικτές του να μην κάνουν συγκεντρώσεις και να μην σαμποτάρουν την επίσκεψη του επικεφαλής, Νίκου Παππά, στην ΔΕΘ.

Η αναφορά αυτή θεωρήθηκε από τα στελέχη της πλευράς των “87” ως μία έμμεση παρότρυνση προς τους υποστηρικτές του να βρεθούν έξω από το Βελλίδιο, που θα δίνει συνέντευξη ο Νίκος Παππάς.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις