Παρασκευή, 13 Σεπτ.
31oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία ζητά η νομαρχιακή επιτροπή Θεσσαλονίκης

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία ζητά η νομαρχιακή επιτροπή Θεσσαλονίκης

Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία ζητά η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ της Β’ Θεσσαλονίκης σε επιστολή του για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο κόμμα. 

«Η Νομαρχιακή μας επιτροπή παρακολούθησε με λύπη, απογοήτευση και οργή όλο αυτό το διάστημα την ένταση, την τοξικότητα, τις εκτός ελέγχου αντιπαραθέσεις και τους εκτοξευόμενους δημοσίως απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, τόσο των πρωτοκλασάτων στελεχών μας όσο και των απλών μελών του κόμματος που κατακλύζουν καθημερινά το διαδίκτυο» σημειώνουν με επιστολή τους τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής της Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέσα σε αυτό το βαρύ και απαισιόδοξο κλίμα, η Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Τα μέλη του κόμματος είναι αυτά που θα δώσουν οριστικά και τελεσίδικα τη λύση με την εκλογή προέδρου. Λύση την οποία οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε και ενωμένοι πλέον να δώσουμε τους αγώνες που καλά γνωρίζουμε για την δοκιμαζόμενη κοινωνία που μας βλέπει απογοητευμένη, οργισμένη και θλιμμένη» υπογραμμίζεται.

Η επιστολή της Ν.Ε. της Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

«Η χώρα μας βυθίζεται καθημερινά εδώ και καιρό, με αποκλειστική υπαιτιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μία παρατεταμένη περίοδο που κυριαρχεί η ακρίβεια (ακόμη και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης).

Ταυτόχρονα το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολική κατάρρευση, το κόστος της ενέργειας παίρνει συνεχώς την ανιούσα, οι μισθοί και οι συντάξεις εξανεμίζονται από το πρώτο 15ήμερο, το στεγαστικό έχει αναχθεί σε μέγιστο πρόβλημα για τη σπουδάζουσα νεολαία αλλά και την λαϊκή οικογένεια. Οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας κρέμονται σαν Δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα νοικοκυριά. Η ανεργία και η υποαπασχόληση ταλανίζουν την νεολαία που βλέπουν σαν διέξοδο τη μετανάστευση. Όλα αυτά δημιουργούν ένα διογκούμενο εκρηκτικό κοκτέιλ κοινωνικής αγανάκτησης αφού τα νοικοκυριά αγκομαχούν να τα βγάλουν πέρα.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό, για το λαό κλίμα, τα εθνικά μας θέματα ολισθαίνουν σε συνεχείς παραχωρήσεις στη γείτονα χώρα ενώ η συμμετοχή μας στον πόλεμο της Ουκρανίας με την προσφορά στρατιωτικού εξοπλισμού (που πλήρωσε ο ελληνικός λαός) δεν έχει τέλος. Συγχρόνως βάλαμε απέναντι μας μία υπερδύναμη με την οποία μας χαρακτήριζε για δεκάδες χρόνια πολιτική φιλίας και συνεργασίας.

Παράλληλα η κυβέρνηση της δεξιάς ακολουθεί πιστά και κατά γράμμα την μεροληπτική πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ κλείνοντας τα μάτια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ που λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις, αρκούμενη σε παραινέσεις και ευχολόγια. Έτσι η ανεξάρτητη πολιτική που κράτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταβαραθρώθηκε από την τυφλή υποτέλεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις επιταγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Και ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ παραπαίει και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να βρει βηματισμό και οπαδούς, το κόμμα μας διέρχεται μία από τις πιο έντονες, θεμελιακές και βιοτικές κρίσεις από την ίδρυσή του.

Αυτό που ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι η απαξίωση του κόμματός μας και της ιστορίας του, ο ευτελισμός του πολιτικού διαλόγου και η καταστρατήγηση των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων, η ανάδειξη των προσωπικών στρατηγικών έναντι μιας κοινής, συλλογικής και συντεταγμένης πορείας στο πλευρό της κοινωνίας και σε ευθεία σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που στραγγαλίζουν και φτωχοποιούν καθημερινά την κοινωνία. Όσοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχουν επιλέξει το δρόμο της σύγκρουσης, της διαίρεσης και του κατακερματισμού, δείχνουν να αγνοούν ότι το τέρας της ακροδεξιάς θεριεύει στην Ευρώπη και στην πατρίδα μας και οι μεγαλύτεροι χορηγοί του είναι όσοι ακυρώνουν με τη στάση τους το όραμα της Σύγχρονης Αριστεράς και της μεγάλης Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης που μπορεί και πρέπει να γίνει πράξη με κορμό και κύριο εκφραστή το ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Επιβεβαίωση των παραπάνω η συνεδρίαση της ΚΕ 7/9/2024 όπου κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά του προέδρου Στ. Κασσελάκη από 100 συντρόφους της Κεντρικής Επιτροπής και η οποία μετά από θυελλώδη συνεδρίαση έγινε δεκτή την επομένη 8/9/2024 με 163 ψήφους υπέρ και 120 κατά. Έτσι σύμφωνα με το καταστατικό μας, προβλέπεται η σύσταση έκτακτου συνεδρίου όπου θα τεθούν υποψηφιότητες για την προεδρία και οι οποίες αφού εγκριθούν, θα τεθούν στην επιλογή των μελών του κόμματος.

Όμως, το απαράδεκτα θυελλώδες κλίμα που επικράτησε τις δύο αυτές ημέρες δεν αποτελεί τιμή για την αριστερά αφού αρκετές φορές η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου δεδομένου και ακούστηκαν ένθεν και κείθεν εκφράσεις, θέσεις και κατηγορίες που δεν τιμούν την αριστερά, το ήθος, τις αρχές και τις αξίες της.

Η Νομαρχιακή μας επιτροπή παρακολούθησε με λύπη, απογοήτευση και οργή όλο αυτό το διάστημα την ένταση, την τοξικότητα, τις εκτός ελέγχου αντιπαραθέσεις και τους εκτοξευόμενους δημοσίως απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, τόσο των πρωτοκλασάτων στελεχών μας όσο και των απλών μελών του κόμματος που κατακλύζουν καθημερινά το διαδίκτυο. Η παρέλαση στελεχών και βουλευτών στο συστημικά μέσα (παρα)πληροφόρησης όπου γίνονται βορά στις στημένες ερωτήσεις των «δημοσιογράφων» μόνο κακό κάνουν στην εικόνα του κόμματος, δημιουργώντας σύγχυση, αντιπαλότητα, εχθρότητα, απογοήτευση και οργή στα μέλη μας με αποτέλεσμα τη δημοσκοπική μας κατηφόρα.

Μέσα σε αυτό το βαρύ και απαισιόδοξο κλίμα, η Ν.Ε. Β΄ Θεσσαλονίκης καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Τα μέλη του κόμματος είναι αυτά που θα δώσουν οριστικά και τελεσίδικα τη λύση με την εκλογή προέδρου. Λύση την οποία οφείλουμε όλοι μας να σεβαστούμε και ενωμένοι πλέον να δώσουμε τους αγώνες που καλά γνωρίζουμε για την δοκιμαζόμενη κοινωνία που μας βλέπει απογοητευμένη, οργισμένη και θλιμμένη.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαίτηση και κοινωνική αναγκαιότητα να δημιουργήσουμε όλες και όλοι μαζί ένα κόμμα με συνοχή, δημοκρατική λειτουργία και σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, που θα αντιστέκεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και θα είναι σε θέση να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις προς όφελος των πολλών, ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία που θα ακούγεται η βάση του σε όλα τα ζητήματα, ένα κόμμα χωρίς γραφειοκρατία που θα απαρτίζεται από στελέχη βγαλμένα μέσα από την κοινωνία και τα κινήματα, ένα κόμμα της Κυβερνώσας Αριστεράς, ισχυρό, που θα εκφράζει το σύνολο των Προοδευτικών Δημοκρατικών πολιτών και θα κρατά ψηλά την Αριστερή του ταυτότητα, προασπίζοντας με αλήθεια και εντιμότητα τα συμφέροντα των πολλών.

Στον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν χωρούν προσωπικές διαδρομές και φραξιονισμοί, δεν χωρούν ανοίκειες επιθέσεις και δολοφονίες χαρακτήρων, δεν χωρά ο μισανθρωπισμός και η μισαναπηρία, δεν χωρούν «υπόγες» και παράκεντρα, δε χωρούν τρολς και πληρωμένοι κονδυλοφόροι τόσο στα ΜΜΕ όσο και στα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι το κόμμα των μελών του. Και τα μέλη του, όλες και όλοι εμείς, είμαστε αποφασισμένες και αποφασισμένοι να τον περιφρουρήσουμε γιατί η κοινωνία και η χώρα χρειάζονται προτάσεις, πρωτοβουλίες και λύσεις, οι εξελίξεις τρέχουν και η Ιστορία δεν μπορεί να περιμένει.

Στο χέρι μας είναι ενωμένοι να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και την λαβωμένη αξιοπιστία μας, απέναντι στη βάση του κόμματος αλλά και στο λαό.

Η Αριστερά πέρασε πολλά κι όμως στάθηκε στα πόδια της. Έτσι θα σταθεί και τώρα». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις