Παρασκευή, 13 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Τζόκοβιτς για το Σερβία – Ελλάδα: «Γνωρίζω μόνο τον Πέτρο Τσιτσιπά»

Τζόκοβιτς για το Σερβία – Ελλάδα: «Γνωρίζω μόνο τον Πέτρο Τσιτσιπά»
Robert Deutsch-USA TODAY Sports

Η Σερβία είναι το μεγάλο φαβορί του αγώνα με την Ελλάδα στο Βελιγράδι για το Davis Cup, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να κρατά χαμηλούς τόνους και να ξεκαθαρίζει ότι η ομάδα του θα πρέπει να δείξει την απαραίτητη προσοχή απέναντι σ’ έναν άγνωστο αντίπαλο.

Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να φανεί ανταγωνιστική χωρίς τον Στέφανο Τσιτσιπά στο ρόστερ της, με το έργο της να είναι τρομερά δύσκολο απέναντι στην Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος γνωρίζει μόνο τον Πέτρο Τσιτσιπά από την ελληνική αποστολή.

«Αν και ο Τσιτσιπάς δεν είναι εδώ, δεν θα δείξουμε χαλάρωση και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», είπε ο 37χρονος Σέρβος.

«Έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο και είναι σημαντικό οι νέοι παίκτες να αισθανθούν κι αυτοί την κουλτούρα και το πνεύμα της Εθνικής ομάδας. Έχουμε νέους ταλαντούχους παίκτες με πολύ καλά αποτελέσματα και είναι σημαντικό να νιώσουν ότι ανήκουν σε αυτή την ομάδα και στο εθνόσημο που φοράμε στη φανέλα. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να τους εμπνεύσουμε και να τους παρακινήσουμε».

Για τους παίκτες της Ελλάδας: «Γνωρίζω μόνο τον Πέτρο Τσιτσιπά, τον αδερφό του Στέφανου, τον έχω δει να παίζει διπλό. Για τους υπόλοιπους δεν έχουμε πληροφορίες. Θα τους παρακολουθήσουμε στην προπόνηση και θα δούμε κάποια βασικά πράγματα. Βρίσκονται πιο χαμηλά στην κατάταξη και δεν είχαμε την ευκαιρία να τους δούμε στα μεγαλύτερα τουρνουά».

Για τη σημασία του να φιλοξενεί ένα tie Davis Cup η Σερβία είπε: «Έχω την αίσθηση πως πολλοί άνθρωποι από διαφορετικές γενιές παρακολουθούν το Davis Cup όταν γίνεται εδώ στη Σερβία κι αυτό είναι πολύ ωραίο. Είναι καλό για εμάς και το θέλουμε, όλοι όσοι ασχολούμαστε με το τένις θέλουμε να ενδιαφερθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι και παιδιά. Το τένις είναι ένα όμορφο και παγκόσμιο άθλημα, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο. Είναι φυσικά ένα δύσκολο άθλημα, όπως και όλα τα άλλα, είναι ατομικό, όλα εξαρτώνται από εσένα και ο ανταγωνισμός είναι σκληρός».

Για το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο: «Το έφερα χθες για να το δείξω σε κάποια μέλη της ομάδας που δεν το είχαν δει. Είμαι πραγματικά περήφανος. Κανονικά δεν δείχνω τα βραβεία και τα τρόπαιά μου, όμως είμαι πολύ περήφανος για το χρυσό μετάλλιο, είναι η μεγαλύτερή μου επιτυχία».

Για τη σημερινή ανοιχτή προπόνηση της ομάδας του: «Ανυπομονώ για την ανοιχτή προπόνηση, ώστε ο κόσμος να έρθει και να μας δει σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον. Είναι σπάνιο να προπονούμαστε στην Pionir Arena, που είναι ένας ναός του μπάσκετ. Πάντα έχω καλές αναμνήσεις απ’ όταν αγωνίζομαι στο σπίτι, ο κόσμος ακολουθεί, μας λατρεύει, υπάρχει ήδη μια τενιστική κουλτούρα στην πόλη και τη χώρα μας. Έχουμε πολλές επιτυχίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, ο κόσμος το εκτιμάει αυτό. Ελπίζω να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι θεατές».

Για τα μελλοντικά του σχέδια: «Δεν έχω σχέδια για το μέλλον, επικεντρώνομαι στο Davis Cup. Θα το δω αργότερα. Θέλω να απολαύσω το Davis Cup. Η μορφή του έχει αλλάξει και μπορεί να είναι και η τελευταία φορά που θα παίξω στη Σερβία για Davis Cup. Η τελευταία φορά που έπαιξα εντός έδρας ήταν το 2017, οπότε δεν ξέρω αν έχω ακόμα 7 χρόνια μπροστά μου (γέλια)».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις