Παρασκευή, 13 Σεπτ.
28oC Αθήνα

To Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το καλύτερο στάδιο στον κόσμο για το 2024

To Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Ρεάλ Μαδρίτης είναι το καλύτερο στάδιο στον κόσμο για το 2024
REUTERS/Susana Vera

Το στάδιο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει το βραβείο του καλύτερου σταδίου στον κόσμο το 2024 στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής του ποδοσφαίρου (World Football Summit) που θα διεξαχθεί ο οποίο στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου στη Σεβίλλη.

Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ένα από τα ορόσημα της Μαδρίτης εδώ και χρόνια, για τους τουρίστες και στην καθημερινή ζωή της πόλης, αλλά μετά την ανακαίνιση πέρασε σε μια νέα διάσταση.

«Ένας υπερσύγχρονος χώρος ικανός να φιλοξενεί όχι μόνο ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά κάθε είδους εκδηλώσεις και σόου, όπως φάνηκε το περασμένο καλοκαίρι από τις μαζικές συναυλίες καλλιτεχνών του διαμετρήματος Τέιλρο Σουίφτ, Κάρολ G. Ή Λουις Μιγκέλ, μεταξύ άλλων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα «Marca».

«Το Σαντιάγκο Μπερναμπέου δεν είναι απλώς ένα στάδιο, είναι μια ματιά στο μέλλον των αθλητικών και ψυχαγωγικών χώρων. Ο συνδυασμός της καινοτόμου τεχνολογίας, της βιωσιμότητας και της πολυλειτουργικότητας θέτει ένα νέο πρότυπο για το τι μπορεί να είναι ένα σύγχρονο γήπεδο. Είναι μια πραγματική καμπή στον κλάδο και ένα ζωτικό κεφάλαιο για την οικονομία της Μαδρίτης», λέει ο Γιαν Αλεσιέ, συνιδρυτής του World Football Summit.

Το βραβείο θα απονεμηθεί σε γκαλά που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Πέρυσι το βραβείο πήγε στο νέο γήπεδο της Τότεναμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις