Σάββατο, 14 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε την τρίτη θέση στο Diamond League με άλμα στα 8.15μ

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε την τρίτη θέση στο Diamond League με άλμα στα 8.15μ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Μίλτος Τεντόγλου, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, δεν κατάφερε να κατακτήσει το διαμάντι στον τελικό του Diamond League των Βρυξελλών.

O Μίλτος Τεντόγλου αγωνίστηκε στον τελικό των αγώνων Diamond League στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου με στόχο να κατακτήσει τον μοναδικό τίτλο που δεν έχι στη συλλογή του.

Ο “χρυσός” ολυμπιονίκης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και κατέλαβε την τρίτη θέση στο μήκος με το άλμα στα 8,15 μ., στην έκτη και τελευταία του προσπάθεια.

Όπως οι περισσότεροι αθλητές έτσι και ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, είχε κάποια προβλήματα στα πρώτα άλματα όπου μετρήθηκαν στα 6,81 μ. και 5,97 μ., -στην ουσία ήταν περάσματα- , ήταν άκυρος στο τρίτο, ενώ συνέχισε στα 7,76 μ., 7,83 μ. και 8,15 μέτρα.

Ο Σιμόν Εχάμερ πέτυχε 8,16 μ. στο έκτο του άλμα και έριξε στην τρίτη θέση τον Έλληνα, ενώ νικητής με 8.28 μ. και φετινό ρεκόρ ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2019 Τάτζεϊ Γκέιλ.

 

Οι συνθήκες σήμερα δεν ήταν ιδανικές, καθώς η θερμοκρασία άγγιζε μόλις τους 13 βαθμούς, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ οι συνθήκες δυσκόλεψαν και από την βροχή που έπεσε στην έναρξη του προγράμματος.

Ο 26χρονος έκλεισε τη χρονιά με τρεις σπουδαίες νίκες σε κλειστό και ανοιχτό με κορυφαία όλων αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού επιβεβαιώνοντας την απίστευτη κυριαρχία του στο αγώνισμα.

Θυμίζουμε πως ο Τεντόγλου κατέκτησε το διαμάντι το 2022 στον τελικό της Ζυρίχης.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις