Σάββατο, 14 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας έως 8 βαθμούς Κελσίου – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας έως 8 βαθμούς Κελσίου – Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Σε πτώση βρίσκεται η θερμοκρασία, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, το θερμόμετρο θα κάνει «βουτιά» και θα κυμανθεί τις επόμενες μέρες σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κάποιες τοπικές βροχές και ενδεχομένως με μεμονωμένες καταιγίδες. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας η θερμοκρασία θα πέσει μέχρι και 8 βαθμούς Κελσίου αύριο Κυριακή (15.9.2024) σε σχέση με τις θερμοκρασίες της Παρασκευής, ενώ σήμερα Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας στην Καλαμάτα, την Πάτρα και την Δράμα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Κατά την πρόβλεψη της ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ.

 

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-09-2024

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-09-2024

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια μέχρι το απόγευμα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 24 με 26 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-09-2024

Άστατος καιρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-09-2024

Αρχικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις