Σάββατο, 14 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Γιώργος Εμπειρίκος: Παντρεύεται την Jaclyn Vernet στη Νέα Υόρκη ο εγγονός του μεγιστάνα της ναυτιλίας

Γιώργος Εμπειρίκος: Παντρεύεται την Jaclyn Vernet στη Νέα Υόρκη ο εγγονός του μεγιστάνα της ναυτιλίας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ NDP

Ο Γιώργος Εμπειρίκος παντρεύεται την Jaclyn Vernet στη Νέα Υόρκη. Ο γάμος τους αναμένεται να αφήσει εποχή, παρουσία φίλων και συγγενών τους.

Μετά τον θρησκευτικό τους γάμο, το καλοκαίρι στην Ελλάδα και την Άνδρο, ο Γιώργος Εμπειρίκος και η Jaclyn Vernet, παντρεύονται και στη Νέα Υόρκη. Ο εγγονός του μεγιστάνα της ναυτιλίας, που έχει το ίδιο όνομα με τον παππού του, θα ντυθεί γαμπρός σε ένα ονειρικό σκηνικό στο φημισμένο Central Park της Νέας Υόρκης. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Espresso, η παραμυθένια τελετή θα γίνει παρουσία δεκάδων εκλεκτών προσκεκλημένων από όλο τον κόσμο – εφοπλιστές, επιχειρηματίες, γιατροί, επιστήμονες, καλλιτέχνες, αλλά κυρίως φίλοι των νεονύμφων από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Μετά τον κλειστό θρησκευτικό τους γάμο (με μόνο 26 καλεσμένους) το καλοκαίρι στην Άνδρο, το ερωτευμένο ζευγάρι ετοιμάζεται να χαρίσει στους φίλους του μια ονειρική και ιδιαίτερα πρωτότυπη βραδιά, στο κέντρο του Μανχάταν, που θα έχει τη σφραγίδα της νύφης, καθώς ασχολείται επαγγελματικά με τη διακόσμηση.

Λουλούδια, ακριβά σερβίτσια, όλα σε απόλυτη αρμονία με το σκηνικό του διάσημου σε όλο τον κόσμο πάρκου. Εποχή αναμένεται πάντως να αφήσουν το γαμήλιο δείπνο και η δεξίωση που θα ακολουθήσει στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «Dream Midtown» με την ονειρική θέα.

Ο Γιώργος Εμπειρίκος και η Jaclyn Vernet ζουν μόνιμα στη Νέα Υόρκη, όπου γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν και παντρεύονται. Αν και ο γαμπρός είναι εγγονός του θρυλικού εφοπλιστή και συλλέκτη Γιώργου Εμπειρίκου, δεν ακολούθησε τα χνάρια του στη ναυτιλία, αλλά τράβηξε τον δικό του δρόμο στην ιατρική επιστήμη.

Είναι ψυχοθεραπευτής με δική του κλινική στην καρδιά του Μανχάταν, όπου γνώρισε τυχαία, μέσω κοινών τους φίλων, τη γλυκιά διακοσμήτρια, που έχει επιμεληθεί μερικά από τα ωραιότερα σπίτια της Νέας Υόρκης. «Μπορεί να μην ακολούθησε τον δρόμο της ναυτιλίας, αλλά ο Γιώργος Εμπειρίκος είναι ένας απλός και καλοσυνάτος άνθρωπος, που βοηθάει τους πάντες…» ανέφερε στην «Espresso» παλιός του συμμαθητής.

Λάτρευε και έχει πρότυπο τον αριστοκράτη της θάλασσας παππού του, αλλά και τη θρυλική γιαγιά του Ντόντα Βορίδη-Γουλανδρή, που μέχρι σήμερα θυμάται και αναφέρει συχνά στις παρέες τις ατάκες και το χιούμορ της.

Έχει όμως κληρονομήσει το πάθος τους για την τέχνη, καθώς η συλλογή του αείμνηστου Εμπειρίκου ήταν μία από τις δεκαπέντε μεγαλύτερες και σημαντικότερες στην υφήλιο, αποτελούμενη από πίνακες των Βίνσεντ βαν Γκογκ, Ελ Γκρέκο, Φρανθίσκο Γκόγια, Βασίλι Καντίνσκι, Πάμπλο Πικάσο.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις