Κυριακή, 15 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς στο Hall of Fame της FIBA

Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς στο Hall of Fame της FIBA
eurokinissi

Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς αποτελεί μέλος του Hall of Fame της FIBA, με την παγκόσμια ομοσπονδία να τιμά τον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα σε μια λαμπερή εκδήλωση στη Σιγκαπούρη.

Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς σε μια μεγάλη εκδήλωση στη Σιγκαπούρη τιμήθηκε από την FIBA, με τον ίδιο να αποτελεί πλέον μέρος στο  Hall of Fame της κλάσης του 2024.

Ο Στογιάκοβιτς είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γιουγκοσλαβία το 2002, όπως και το Eurobasket του 2001, στο οποίο αναδείχθηκε και MVP. Αγωνίστηκε με τους Σακραμέντο Κινγκς, τους Ιντιάνα Πέισερς, τους Νιού Ορλίανς Πέλικανς, Τορόντο Ράπτορς και Ντάλας Μάβερικς, ενώ αποτέλεσε τρεις φορές All-Star και δύο φορές νικητής του διαγωνισμού τριπόντων.

Μάλιστα στην τιμητική στιγμή για τον ίδιο, ο Στογιάκοβιτς μίλησε και για την παρουσία του στην Ελλάδα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όπου δήλωσε ότι η χώρα μας αποτελεί την 2η πατρίδα για τον Σέρβο.

«Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην πιο σημαντική στιγμή στην ζωή μου, στα εφηβικά μου χρόνια, μετά τις δυσκολίες του πολέμου. Επιτέλους, είχα την ευκαιρία να πάω σε μία χώρα που ένιωθα ελεύθερος, όπου μπορούσα να ζήσω χωρίς να κοιτάζω πίσω. Σκέφτομαι την Ελλάδα με έντονα συναισθήματα, για εμένα είναι η δεύτερη πατρίδα μου μετά την Σερβία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις