Κυριακή, 15 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-2: Πρώτη νίκη για τους Περιστεριώτες στη Super League

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-2: Πρώτη νίκη για τους Περιστεριώτες στη Super League
eurokinissi

O Ατρόμητος κέρδισε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να πανηγυρίζει το πρώτο της τρίποντο στην Super League. Μανσούρ και Καρλίτος τα γκολ του Ατρομήτου, με τον Αστέρα να μειώνει χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαρτόλο.

Ο Ατρόμητος νίκησε εκτός έδρας τον Αστέρα Τρίπολης 2-1, με τους Περιστεριώτες να παίρνουν μια σπουδαία νίκη, την πρώτης τους για το φετινό πρωτάθλημα

Οι Περιστεριώτες ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς. Από εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος, με καρφωτή κεφαλιά ο 31χρονος Βραζιλιάνος στόπερ Μανσούρ νίκησε τον Νίκο Παπαδόπουλο για το 0-1 στο 6ο, μόλις, λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να απειλούν, με τον Καρλίτος να αστοχεί στο 18’. Πέντε λεπτά αργότερα, ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού και της Λαμίας εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα των Αρκάδων – βγήκε πολύ εκτός περιοχής για να απομακρύνει, αποτυχημένα, όμως – για να κάνει σε κενή εστία του 0-2.

Αναιμική, όπως αποδείχθηκε, αφού Νίκος Αθανασίου (33’) και, κυρίως, Καρλίτος (35’) σπατάλησαν ευκαιρίες για να ανεβάσουν κι άλλο το σκορ για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία. Και το πλήρωσε, καθώς ο Αστέρας μείωσε λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Κίνι πάτησε τον Χουλιάν Παλάσιος εντός περιοχής, με τον Παναγιώτη-Ραφαήλ Τσιάρα να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών και τον Μπαρτόλο να μειώνει σε 1-2. Έχοντς πάρει ψυχολογία, οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης νίκησε τόσο τον Παλάσιος (47’) όσο και τον Άλβαρες (50’).

Όχι πως ο Ατρόμητος έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Καρλίτος – και πάλι – έκανε άνω κάτω την αντίπαλη άμυνα, αλλά το δυνατό αριστερό σουτ του Ισπανού πέρασε έξω.

Κάπου εκεί, όμως, ο ρυθμός έπεσε, με τον Ατρόμητο να κρατάει σχετικά άνετα τους τρεις βαθμούς. Εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Νίκου Καλτσά στο 80’ που έδιωξε σε κόρνερ ο Χουτεσιώτης, με τους Περιστεριώτες να κρατούν εν τέλει το υπέρ τους αποτέλεσμα, πανηγυρίζοντας το πρώτο φετινό «τρίποντο».

Από την άλλη, ο Αστέρας γνώρισε τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα ματς στην Τρίπολη και περιμένει τον Κλοντ Μακελελέ για να αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο. Ο νέος προπονητής του συλλόγου βρέθηκε στο γήπεδο, προκειμένου να δει από κοντά τη νέα του ομάδα, με την παρουσία του να μην περνά απαρατήρητη. 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Γκαρσία (78’ Ζουγλής), Άλβαρες, Αλάγκμπε (46’ Τζανδάρης), Μουνιόθ, Παλάσιος, Μπαρτόλο (72’ Τζίμας), Άνταμ (60’ Καλτσάς), Κρέσπι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Γκονζάλες (82’ Καλοσκάμης), Ουάρντα, Μίχορλ (58’ Τσιγγάρας), Καρλίτος (69’ Φαν Βέερτ), Κίνι, Ουεντραόγκο, Μπρόρσον, Μπακού (82’ Βρακάς), Μανσούρ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις