Κυριακή, 15 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Εκλογές ΕΟΚ: «Μάχη» Βαγγέλη Λιόλιου και Παναγιώτη Φασούλα για την προεδρία

Εκλογές ΕΟΚ: «Μάχη» Βαγγέλη Λιόλιου και Παναγιώτη Φασούλα για την προεδρία
eurokinissi

Σημαντική ημέρα για την ΕΟΚ, καθώς σήμερα Κυριακή (15/09/24) διεξάγονται οι εκλογές της Ομοσπονδίας, με τον Βαγγέλη Λιόλιο και τον Παναγιώτη Φασούλα να διεκδικούν την προεδρία.

Οι κάλπες για τις εκλογές στην ΕΟΚ θα ανοίξουν στις 12:00 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 18:00, με τον νυν πρόεδρο Βαγγέλη Λιόλιο και τον Παναγιώτη Φασούλα να αποτελούν τους 2 υποψήφιους για την θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας.

Συνολικά 43 υποψήφιοι διεκδικούν θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ενώ έξι υποψήφιοι ψάχνουν μια θέση στην Εξελεγκτική Επιτροπή.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος θεωρείται φαβορί έναντι του Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές, με τους Τάσο Δελημπαλταδάκη, Μπάνε Πρέλεβιτς και Τάκη Τσαγκρώνη να είναι υποψήφιοι ως ανεξάρτητοι για το ΔΣ και όχι για την προεδρία.

Οι εκλογές θα γίνουν διαδικτυακά και όχι δια ζώσης, με κάθε σωματείο από όσα έχουν δικαίωμα ψήφου, να συμμετάσχει σε τέσσερις ψηφοφορίες. Η πρώτη θα είναι για την εκλογή προέδρου, η δεύτερη για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, η τρίτη για την εξελεγκτική επιτροπή και η τέταρτη για τον εκπρόσωπο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (υποψήφιοι οι δύο για την προεδρία).

Στο ΔΣ θα εκλεγούν 16 ή 17 μέλη, και θα εξαρτηθεί εάν ο ηττημένος λάβει το μίνιμουμ 25% για να μπει στο συμβούλιο. Βάσει νομοθεσίας, τα πέντε ή έξι μέλη του ΔΣ θα πρέπει να είναι γυναίκες, ακόμη κι αν έχουν πάρει λιγότερες ψήφους.

Το νέο συμβούλιο θα συμπληρωθεί από τους τρεις εκπροσώπους του ΕΣΑΚΕ (Γαλατσόπουλος, Λεπενιώτης, Ντίνος), τον πρόεδρο του ΣΕΠΚ (Παναγιώτης Γιαννάκης) και τον αντίστοιχο του ΠΣΑΚΚ (Λίνος Χρυσικόπουλος).

Τα αποτελέσματα αναμένονται να γίνουν γνωστά λίγο μετά την ψηφοφορία, ενώ η νέα διοίκηση θα έχει θητεία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2028.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις