Δευτέρα, 16 Σεπτ.
22oC Αθήνα

H Fraport για τον τραυματισμό επιβατών με μειωμένη κινητικότητα στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς

H Fraport για τον τραυματισμό επιβατών με μειωμένη κινητικότητα στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς
ΦΩΤΟ αρχείου ΑΠΕ ΜΠΕ

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου», το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση και λειτουργία της Fraport Greece, σημειώθηκε περιστατικό τραυματισμού κατά τη διάρκεια της επιβίβασης τριών επιβατών με μειωμένη κινητικότητα, σε πτήση με προορισμό την Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Fraport Greece για το περιστατικό, «οι αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου Κεφαλονιάς και οι ομάδες ασφαλείας, καθώς και η 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (Μ.Α.Ε.Δ.Υ), ενεργοποιήθηκαν άμεσα, παρέχοντας πρώτες βοήθειες στους επιβάτες.

Παράλληλα, κλήθηκε ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο έφτασε άμεσα στο σημείο και μετέφερε τους επιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση.

Η Fraport Greece βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραυματιών, εξασφαλίζοντας την άμεση παροχή βοήθειας και υποστήριξης, ενώ οι υπηρεσίες του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου» συνεργάζονται στενά με τις αρμόδιες αρχές και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για τη διερεύνηση των αιτιών του περιστατικού, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μεσημέρι της Κυριακής, τρεις ηλικιωμένες γυναίκες από την Κεφαλονιά, εκ των οποία η μία κινείτο με καροτσάκι του αεροδρομίου και οι άλλες αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα, επιχειρούσαν να μπουν στο αεροπλάνο.

Για άγνωστο λόγο, η κυρία με το καροτσάκι έπεσε στην πίστα, ενώ τραυματίστηκαν και οι άλλες δύο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις