Τρίτη, 17 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Ο προβληματισμός για τα δημοσκοπικά ευρήματα και το νέο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο προβληματισμός για τα δημοσκοπικά ευρήματα και το νέο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
EUROKINISSI / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με το ένα μάτι στις δημοσκοπήσεις, μετά την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, (ΔΕΘ), είναι η κυβέρνηση και με το άλλο στα τεκταινόμενα στα υπόλοιπα κόμματα του πολιτικού σκηνικού.

Στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, που βαδίζει σε… κινούμενη άμμο, αλλά και δεξιά της, όπου οι εκεί δυνάμεις στις δημοσκοπήσεις καταγράφουν ανοδική πορεία. Κι αυτό, σε ένα περιβάλλον όπου ζητούμενο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η φυγή προς τα μπρος.

Στο κυβερνητικό και κομματικό επιτελείο παρακολουθούν στενά όσα διαδραματίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την πορεία της εσωκομματικής διαδικασίας στο ΠΑΣΟΚ για να την ανάδειξη προέδρου, ενώ το «ραντάρ» είναι στραμμένο σταθερά και στα κόμματα δεξιά της ΝΔ, τα οποία συνεχίζουν να εισπράττουν δημοσκοπικά οφέλη.

Ωστόσο, σταθερά το Μέγαρο Μαξίμου και η Πειραιώς επιμένουν ότι όλη η προσοχή και η προσπάθεια είναι στραμμένη στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

«Η καθημερινότητα είναι είναι για εμάς η προτεραιότητα. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε να κριθούμε στο τέλος της τετραετίας, για το πώς βελτιώσαμε τη ζωή των πολιτών και ενισχύσουμε τα εισοδήματά τους» δηλώνει στέλεχος της κυβέρνησης. «Τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών είναι ο αντίπαλός μας» προσθέτει με έμφαση.

Προβληματισμός στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα

Στο εσωτερικό της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι πάντως διάχυτος ο προβληματισμός για το γεγονός ότι τα ποσοστά της ΝΔ συνεχίζουν να κινούνται στην περίμετρο των ευρωεκλογών, παρά τις… αναταράξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς.

«Χρειάζεται πιο ισχυρό αφήγημα» δηλώνει στο newsit.gr βουλευτής της περιφέρειας, σημειώνοντας ότι δέχεται συνέχεια παράπονα από τους πολίτες, κυρίως για το υψηλό κόστος ζωής.

«Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Να ξαναφέρουμε πίσω όσους πίστεψαν σε εμάς το 2023» δηλώνει άλλος βουλευτής, μη κρύβοντας τον προβληματισμό του για τις «υψηλές πτήσεις» που καταγράφουν η Ελληνική Λύση, ακόμη και η Φωνή Λογικής.

«Δεν μπορεί ένα κόμμα που είναι μόνο η… σφραγίδα του να έχει αυτόν τον αέρα. Κάτι μας λένε οι πολίτες…» προσθέτει για το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στην τελευταίες δημοσκοπήσεις, τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ συγκεντρώνουν ποσοστό κοντά στο 20%.

Για παράδειγμα, η τελευταία μέτρηση της Metron Analysis για το Mega, στην εκτίμηση ψήφου αποτυπώνει την Ελληνική Λύση να σκαρφαλώνει στην τρίτη θέση με ποσοστό 10,9 %, τη Φωνή Λογικής στο 5,4 %, με άνετη δηλαδή είσοδο στη Βουλή, και τη Νίκη του Δημήτρη Νατσιού στο 4.4 %.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει βουτιά και αποτυπώνεται στην πέμπτη θέση, με το ΠΑΣΟΚ να παγιώνεται στη δεύτερη θέση, με αύξηση μάλιστα των ποσοστών του.

Το νέο μήνυμα του Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και χθες, Κυριακή (15.0924), στην κυριακάτικη ανάρτησή του στα social media, δεσμεύτηκε εκ νέου στους πολίτες ότι η κυβέρνηση είναι θα συνεχίσει τη μάχη της στήριξης των εισοδημάτων.

«H Ελλάδα αλλάζει χρονιά με τη χρονιά και σε αρκετά πεδία είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα αυτού του μετασχηματισμού. Δεν είμαστε άλλη μία κυβέρνηση. Είμαστε μια άλλη κυβέρνηση. Και απόδειξη αυτού είναι και το σχέδιο 45 σημείων που παρουσίασα στη φετινή ΔΕΘ.

Δεν ήταν ένα ”καλάθ” με αλόγιστες παροχές και ανεδαφικές υποσχέσεις, αλλά στοχευμένα μέτρα που αφενός μετασχηματίζουν την οικονομία, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την εξωστρέφειά της, και αφετέρου στηρίζουν πολλές κοινωνικές ομάδες και πρώτα από όλα τη νεότερη γενιά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το σταθερό μήνυμα της κυβέρνησης είναι ότι ο σχεδιασμός της κινείται μέσα στα δημοσιονομικά πλαίσια που θέτει η ΕΕ, και αναφερόμενη στις αντιπροτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης διαμηνύει ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση «με αλόγιστες παροχές θα οδηγούσε ξανά τη χώρα σε περιπέτειες και χρεοκοπία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις