Τρίτη, 17 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Βραζιλία: Ξύλο σε debate με υποψήφιο να εκτοξεύει σκαμπό σε πολιτικό του αντίπαλο, δείτε βίντεο

Βραζιλία: Ξύλο σε debate με υποψήφιο να εκτοξεύει σκαμπό σε πολιτικό του αντίπαλο, δείτε βίντεο

Το debate στη Βραζιλία «τινάχτηκε στον αέρα» και διακόπηκε. Οι εικόνες από το ξύλο σε τηλεοπτικό στούντιο, κάνουν το γύρο του κόσμου, μέσω διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Πρωτοφανείς εικόνες σε debate, για τη δημαρχία στην πόλη Σάο Πάολο στη Βραζιλία, με ξύλο και χτυπήματα με σκαμπό. Κάποια στιγμή και ενώ οι τοποθετήσεις των πολιτικών συνεχίζονταν, ο υποψήφιος Jose Luiz Datena σηκώθηκε και επιτέθηκε στον αντίπαλό του Pablo Marca με ένα σκαμπό. Όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, ο Datena απομακρύνεται από το stand που μιλάει, πλησιάζει τον Marca και να του ρίχνει το σκαμπό στο κεφάλι.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι που είχαν μείνει άναυδοι μπήκαν μπροστά και προσπάθησαν να σταματήσουν τον Datena που ήταν έτοιμος να επιτεθεί και δεύτερη φορά στον αντίπαλο του. Ο τελευταίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρύ τραύμα στο στήθος και στον καρπό.

Στα πλάνα φαίνεται το στούντιο να έχει γεμίσει στη συνέχεια από δημοσιογράφους και άντρες της ασφάλειας, που προσπαθούσαν να ρίξουν τους τόνους. Οι εικόνες ντροπής είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στη Βραζιλία. Η κατάσταση του τραυματία δεν εμπνέει ευτυχώς ανησυχία.

Αφορμή για το ξύλο στάθηκε, σύμφωνα με τον Datena, η αναφορά του Marca σε παλιότερες κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης, τις οποίες οι εισαγγελικές αρχές είχαν απορρίψει.

«Ήρθε με μια υπόθεση που είχε αρχειοθετηθεί, η οποία δεν είχε καν διερευνηθεί από την αστυνομία επειδή δεν υπήρχαν στοιχεία. Μια υπόθεση πριν 11 χρόνια που προκάλεσε πρόβλημα στην οικογένειά μου», δήλωσε ο Datena.

Ο Datena αποβλήθηκε από τη διαδικασία, παραδέχτηκε το λάθος του όμως τόνισε, σύμφωνα με το CNN, ότι δεν μετάνιωσε για την πράξη του.

Ο Marca, που θα κινηθεί νομικά. Δημοσιεύοντας μια εικόνα και των τριών επιθέσεων στο Instagram έγραψε στη λεζάντα: «Γιατί όλο αυτό το μίσος;».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις