Τρίτη, 17 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Χανιά: «Ήταν προετοιμασμένοι, φορούσαν γάντια και είχαν μαχαίρια», λέει ο πατέρας του 18χρονου που μαχαιρώθηκε μέσα στο σχολείο του

Χανιά: «Ήταν προετοιμασμένοι, φορούσαν γάντια και είχαν μαχαίρια», λέει ο πατέρας του 18χρονου που μαχαιρώθηκε μέσα στο σχολείο του

Αναστάτωση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας (16.09.2024) στο εσπερινό ΕΠΑΛ στα Χανιά καθώς ένας 18χρονος μαθητής δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι.

«Ήρθανε προετοιμασμένοι, φορούσαν γάντια και είχαν μαχαίρια», λέει στο newsit.gr ο πατέρας του 18χρονου μαθητή που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στο εσπερινό ΕΠΑΛ στα Χανιά.

«Ήταν περίπου τέσσερα άτομα και ήταν αποφασισμένοι για αυτό που έκαναν. Καμία απολύτως φύλαξη στο σχολείο, οι πόρτες ανοιχτές και έμπαινε οποίος ήθελε.

Ο γιος μου την έφαγε τη μαχαίρια ξώφαλτσα στο πρόσωπο, του έχουν κάνει και ράμματα, μεταφέρθηκε το παιδί στα επείγοντα. Δεν τους γνώριζε καθόλου αυτούς τους εξωσχολικούς», αναφέρει ο πατέρας του 18χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος, την ώρα της επίθεσης επικράτησε αναστάτωση στο σχολείο και όπως ήταν λογικό τρόμαξαν όλοι οι μαθητές με το περιστατικό της αιματηρής επίθεσης.

«Ο γιος μου ήταν με την παρέα του και σε αυτή την παρέα ένα παιδί γνώριζε κάποιον από αυτούς τους εξωσχολικούς που μπήκανε. Ένας από αυτούς έκανε bullying στο παιδί από την παρέα του γιου μου και ξεκίνησε μια φασαρία.

Τότε ο γιος μου μπήκε ανάμεσα να τους χωρίσει και έφαγε αυτός τη μαχαίρια», είπε στο newsit.gr για το περιστατικό της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι ο πατέρας του παιδιού.

Το συμβάν έχει αναστατώσει γονείς και μαθητές γιατί όταν κάτι τόσο σοβαρό συμβαίνει στο χώρο μιας σχολικής κοινότητας εγκυμονεί πολλούς κινδύνους καθώς η έκβαση τέτοιων περιστατικών θα μπορούσε να έχει άσχημη κατάληξη.

Ο 18χρονος μαθητής μετά την αιματηρή συμπλοκή, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χανίων και εκεί του κάνανε ράμματα οι γιατροί. Ο ίδιος μιλώντας στο newsit.gr περιγράφει τη στιγμή που μπαίνουν μέσα στο σχολείο τα άτομα που προκάλεσαν το επεισόδιο.

«Ξαφνικά στο ξεκάρφωτο μπήκε μια παρέα εξωσχολικών μέσα. Δεν έψαχναν εμένα συγκεκριμένα. Εγώ δεν τους γνώριζα ούτε αυτοί εμένα. Αυτοί ήταν όλοι μαζί και εγώ με την παρέα μου.

Απ’ ότι φαίνεται δεν υπήρχε και φύλακας στο σχολείο. Δεν είπανε πολλά αυτοί αλλά μόνο κάνανε αυτό που κάνανε. Ευτυχώς δόξα το θεό είμαι καλά, την έβγαλα καλά ” .

Σύμφωνα με τον πατέρα του 18χρονου δεν υπήρχε φύλακας στο σχολείο και αυτό έκανε ακόμη πιο εύκολο τον τρόπο να μπουν εντός του σχολείου οι εξωσχολικοί. Το γεγονός που συνέβη χθες προκάλεσε μεγάλη ανησυχία τόσο σε γονείς όσο και στην υπόλοιπη σχολική κοινότητα.

Μετά από έρευνα των αρχών, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρεις ανήλικους, δύο 17χρονους και έναν 16χρονο.

Μαζί με αυτούς συνελήφθησαν και δύο γονείς οι οποίοι κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Χανίων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις