Τρίτη, 17 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Ο Νικολά Μπατούμ αποσύρθηκε από την εθνική Γαλλίας

Ο Νικολά Μπατούμ αποσύρθηκε από την εθνική Γαλλίας

Ο Νίκολα Μπατούμ αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική Γαλλίας, έχοντας συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του.

Ο Νικολά Μπατούμ ανακοίνωσε ότι βάζει τέλος στην θητεία του με την εθνική ομάδα μπάσκετ της Γαλλίας. Με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γάλλος NBAερ, έκανε γνωστή την απόφαση του, μετά από 177 συμμετοχές με τους «τρικολόρ».

«Από την πρώτη μου συμμετοχή κόντρα στην Αυστρία (σ.σ. στις 24 Ιουλίου 2009) μέχρι την τελευταία εναντίον της ομάδας των ΗΠΑ… Τώρα είναι καιρός να κλείσω αυτό το υπέροχο κεφάλαιο και να δώσω την σκυτάλη στη νέα γενιά», έγραψε ο 35χρονος σούπερ σταρ, ο οποίος αγωνίσθηκε για τελευταία φορά με το εθνόσημο, στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» και στην ήττα από τις ΗΠΑ με 98-87.

Επί σειρά ετών βασικό στέλεχος της εθνικής Γαλλίας, ο Μπατούμ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2013 και δύο αρχυρά Ολυμπιακά μετάλλια (τόκιο 2021, Παρίσι 2024).

«Το να φορώ την φανέλα της εθνικής ομάδας είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί στην καριέρα μου, θα είμαι αιώνια ευγνώμων. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου για αυτές τις αναμνήσεις ζωής, ευχαριστώ όλο το προσωπικό με το οποίο συνεργαζόμασταν κάθε καλοκαίρι, ευχαριστώ τον Βενσάν (σ.σ. Κολέ ομοσπονδιακός προπονητής).

Είμαι υπερήφανος που συνέβαλα στην συγγραφή μέρους της Ιστορίας του γαλλικού μπάσκετ. Τώρα για τους νέους, η εθνική ομάδα είναι σε καλά χέρια και ξέρω ότι αυτή η φανέλα θα συνεχίσει να λάμπει», πρόσθεσε στο μήνυμα του ο Μπατούμ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις