Τρίτη, 17 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Νιγηρία: Τουλάχιστον 25 παιδιά σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε τροχαίο με λεωφορείο

Νιγηρία: Τουλάχιστον 25 παιδιά σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε τροχαίο με λεωφορείο

Τουλάχιστον 25 παιδιά σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε ένα τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στη βόρεια Νιγηρία, καθώς ταξίδευαν για να συμμετάσχουν σε μια μουσουλμανική γιορτή για τη γέννηση του προφήτη Μωάμεθ.

Το δυστύχημα σημειώθηκε την Κυριακή (15.09.2024) όταν το λεωφορείο που ήταν γεμάτο με νεαρούς οπαδούς του τάγματος των Σούφι Τιτζανίγγια έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε φορτηγό στην περιοχή Λερ της Νιγηρίας προκαλώντας τον θάνατο 25 παιδιών,  είπε ο Καμπίρου Ναντάμπο, επικεφαλής του τοπικού γραφείου της υπηρεσίας οδικής ασφάλειας της Νιγηρίας, FRSC.

«Το λεωφορείο ήταν υπερφορτωμένο με 63 παιδιά και ο οδηγός έτρεχε με αλόγιστη ταχύτητα όταν έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε ένα φορτηγό», είπε ο Ναντάμπο.

Και πρόσθεσε: «Δεκαπέντε από αυτούς πέθαναν επί τόπου, ενώ 48 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων 10 πέθαναν την επόμενη μέρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 25».

Την Κυριακή, στην πολιτεία Καντούνα, ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε νεαρούς μουσουλμάνους μέλη του Τιτζανίγια, ενός θρησκευτικού τάγματος των Σούφι, έχασε τον έλεγχο του οχήματος προσκρούοντας σε φορτηγό, δήλωσε ο Καμπίρου Ναντάμπο, επικεφαλής της υπηρεσίας οδικής ασφάλειας στην Καντούνα.

Υπάρχουν φόβοι πως ο απολογισμός των θυμάτων να αυξηθεί.

«Το λεωφορείο μετέφερε 71 επιβάτες και 36 από αυτούς πέθαναν ακαριαία, ενώ άλλοι τέσσερις πέθαναν στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα», είπε ο Νταχίρου, ένας από τους διοργανωτές του ταξιδιού, ο ανιψιός του οποίου ήταν μεταξύ των νεκρών.

«Τριαντα ένα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, 11 από αυτά σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε ο ίδιος.

Τα παιδιά κατάγονταν από το χωριό Κουαντάρε και ταξίδεψαν στη γειτονική πόλη Σαμινάκα για την Μαουλίντ, την ετήσια μουσουλμανική γιορτή με την οποία τιμάται η γέννηση του προφήτη Μωάμεθ, που ονομάζονται «Mawlid nabaoui».

Είπε ότι ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να έχει αλλάξει αφού οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία σε διάφορες τοποθεσίες και δεν έλαβε περαιτέρω ενημερώσεις.

Τα τροχαία ατυχήματα είναι συνηθισμένα στους κακοσυντηρημένους δρόμους της Νιγηρίας, κυρίως λόγω υπερβολικής ταχύτητας και παραβίασης των κανόνων κυκλοφορίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις