Τρίτη, 17 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Πολωνία: Δύο νέοι θάνατοι από την κακοκαιρία Boris, έξι συνολικά οι νεκροί στη χώρα

Πολωνία: Δύο νέοι θάνατοι από την κακοκαιρία Boris, έξι συνολικά οι νεκροί στη χώρα

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Boris στην Πολωνία με δύο ακόμα ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους και τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους έξι.

Η αστυνομία στην Πολωνία «διαθέτει πληροφορίες για έξι άτομα των οποίων ο θάνατος μπορεί να οφείλεται σε πνιγμό», δήλωσε το αρχηγείο της αστυνομίας στο Χ αναφερόμενος στην κακοκαιρία. 

Με τους δύο ακόμα νεκρούς στην Πολωνία ο αριθμός των θυμάτων από την κακοκαιρία στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη έχει φτάσει τους 21.

Δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων στην Πολωνία να αυξηθεί, καθώς οι τοπικές πολωνικές αρχές κάνουν λόγο και για άλλους νεκρούς, χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερα στοιχεία, και χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση από την αστυνομία.

«Ζητάμε από όλους να μην μεταδίδουν ψευδείς πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης για τον αριθμό των θυμάτων από τις πλημμύρες», δήλωσε η αστυνομία στην πλατφόρμα Χ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας της πόλης Κλότζκο, στη νοτιοδυτική Πολωνία, δύο νέα θύματα βρέθηκαν σήμερα νεκρά.

Πρόκειται για έναν άνδρα 82 ετών που βρέθηκε μέσα στον σκελετό ενός αυτοκινήτου και έναν άνδρα που βρέθηκε κοντά σε τοπικό ποτάμι.

«Όλα υποδηλώνουν ότι ο θάνατός τους οφείλεται στις πλημμύρες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Βιολέτα Μαρτούσεβσκα.

Φωτογραφίες: REUTERS/Kacper Pempel

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις