Τρίτη, 17 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Dimand: Το καλοκαίρι του 2026 το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Dimand: Το καλοκαίρι του 2026 το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Ως ένα προαπαιτούμενο χρηματοδοτικό και επενδυτικό κριτήριο περιέγραψε την ανάπτυξη κτιρίων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά ο Νικόλαος Ιωάννης Δήμτσας, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand, μιλώντας στο 7ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2024, που γίνεται σήμερα (17.9.2024) και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο.

Αναφερόμενος στη στρατηγική της Dimand, ο κ. Δήμτσας τόνισε πως η εταιρεία έχει λάβει από το 2009 την απόφαση να επενδύει σε αειφόρα βιοκλιματικά κτίρια που θα πιστοποιούνται κατά LEED κατ’ ελάχιστον στη βαθμίδα Gold, πρότυπο το οποίο υιοθετεί κι η αγορά. «Ο χαρακτηρισμός ενός κτιρίου ως πράσινο ξεκινά από τη μελέτη του και αφορά σε στοιχεία όπως είναι η χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και ο προσανατολισμός στο φως, με αποτέλεσμα τη μειωμένη κατανάλωση και τις μειωμένες θερμικές ανάγκες», είπε ο ίδιος. 

«Κάποτε οι επενδυτές και οι χρήστες των ακινήτων επιβράβευαν την ανάπτυξη των βιοκλιματικών κτιρίων με τη μορφή υψηλότερου τιμήματος ή ενοικίου. Σήμερα, απλά δεν ασχολούνται με μη βιοκλιματικά ακίνητα, αφού αυτό το χαρακτηριστικό είναι πλέον δεδομένο, αποτελεί μέρος της πολιτικής ESG», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η Dimand παραδίδει το καλοκαίρι του 2026 το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, όπως έκανε γνωστό ο κ. Δήμτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την ανάπτυξη του έργου, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, πληρούνται υψηλά στάνταρ βιωσιμότητας και αειφορίας, τα οποία δεν περιορίζονται στο κτίριο, αλλά αφορούν και στο δημόσιο χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει θετική κοινωνική επίδραση και στην περιοχή όπου αναπτύσσεται το ακίνητο.

«Σε αυτό το πλαίσιο, μέρος της ανάπτυξης θα παραδοθεί ως δωρεά στον Δήμο Πειραιά, με σκοπό τη δημιουργία ενός πάρκου, που θα ενισχύσει την μικροοικονομία στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου Πειραιά», είπε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand.

«Σε αυτές τις δράσεις δεν είμαστε μόνοι, δίνουμε μεν το έναυσμα, αλλά υπάρχουν κι άλλοι φορείς που συνεπενδύουν σε αυτές. Το νόημα μίας αστικής ανάπλασης είναι να παίρνει ξανά ζωή μία περιοχή που εγκαταλείφθηκε και υποβαθμίστηκε», κατέληξε.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση των αστικών αναπλάσεων, ο ίδιος έκανε γνωστό πως το Ταμείο Ανάκαμψης και η EBRD έχουν σκοπό να συνεχίσουν να συνεπενδύουν σε τέτοιου είδους έργα.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις