Τετάρτη, 18 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Το φοβερό τροχαίο που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό αρχιφύλακα αναβιώνει στο εφετείο την Τετάρτη

Ρέθυμνο: Το φοβερό τροχαίο που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό αρχιφύλακα αναβιώνει στο εφετείο την Τετάρτη
ΦΩΤΟ αρχείου (Βασίλης Παπαδόπουλος/Eurokinissi)

Αναβιώνει στο Εφετείο Χανίων την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το τροχαίο που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό αρχιφύλακα στο Ρέθυμνο.

Το ανατριχιαστικό τροχαίο που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του αρχιφύλακα, Γιώργου Σπετσιωτάκη σημειώθηκε στο Ρέθυμνο στις 15 Απριλίου 2023.

Στο φοβερό ατύχημα ο αξιωματικός της αστυνομίας ακρωτηριάστηκε το αριστερό κάτω άκρο του και κινδύνεψε η ζωή του, ενώ ο υπαίτιος οδηγός εγκατέλειψε το θύμα του στην άσφαλτο.

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, Κωνσταντίνος Καραπιδάκης, επισημαίνει ότι «οι κατηγορίες που αποδίδονται στον κατηγορούμενο είναι:

1) επικίνδυνη οδήγηση εξαιτίας κατανάλωσης οινοπνεύματος που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη άλλου ( κακουργηματική πράξη),

2) εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος σωματικών βλαβών και

3) οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Η ποινή που προβλέπεται για την πρώτη πράξη είναι κάθειρξη ως δέκα (10) έτη».

Και ο κ. Καραπιδάκης καταλήγει:

«Έχουμε εμπιστοσύνη στο Δικαιικό μας σύστημα και πιστεύουμε ότι οι Δικαστές με την απόφαση τους θα αποδώσουν δικαιοσύνη και ταυτόχρονα θα στείλουν το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε συμπεριφορές ασυνείδητων οδηγών που δυστυχώς μαστίζουν την κοινωνία μας και ιδιαίτερα την Κρήτη με αποτέλεσμα να εξακολουθούμε να πληρώνουμε βαρύ φόρο αίματος στους δρόμους μας. Υπενθυμίζεται ότι ο τραυματίας Αστυνομικός και η οικογένεια του εξακολουθεί να υποφέρει και θα υποφέρει εφόδου ζωής του εξαιτίας του τραυματισμού του».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις