Τετάρτη, 18 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Καστοριά: Αρκούδα πνίγηκε όταν μπήκε σε φυτώριο και μπλέχτηκε σε συρματόσχοινο

Καστοριά: Αρκούδα πνίγηκε όταν μπήκε σε φυτώριο και μπλέχτηκε σε συρματόσχοινο
EUROKINISSI

Μία αρκούδα έχασε τη ζωή της όταν μπήκε σε φυτώριο στην Καστοριά και χωρίς να το καταλάβει, μπλέχτηκε σε συρματόπλεγμα που τυλίχθηκε γύρω από τον λαιμό της και την έπνιξε.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Πολυκάρπη Καστοριάς, σε φυτώριο όπου την αρκούδα αντιλήφθηκε μία γυναίκα η οποία μάζευε μήλα. Ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο και η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, μέλη της οποίας μετέβησαν στο σημείο αλλά ήταν πλέον αργά για την άτυχη αρκούδα.

Η ομάδα επέμβασης που κλήθηκε από το Δασαρχείο Καστοριάς δυστυχώς δεν πρόλαβε να απεγκλωβίσει την αρκούδα, καθώς η παρουσία της έγινε αντιληπτή, κατά πάσα πιθανότητα, αρκετή ώρα αφότου πιάστηκε στο σύρμα.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Εταιρία Προστασίας, το ζώο μπλέχθηκε σε συρματόσχοινο που μπαίνει περιμετρικά στο φυτώριο για να «κρατάει» τα νεόφυτα.

«Από την συγκεκριμένη περιοχή που είναι παραλίμνια, περνάνε πολλά ζώα με κατεύθυνση τη λίμνη Καστοριάς. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να απεγκλωβίσουμε το ζώο που ήταν θηλυκό περίπου 4 χρόνων και πνίγηκε ….».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις