Τετάρτη, 18 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Motor Oil: Από εργασίες σε παλιό τμήμα των διυλιστηρίων φαίνεται πως ξεκίνησε η φωτιά – Φωτογραφίες από το σημείο

Motor Oil: Από εργασίες σε παλιό τμήμα των διυλιστηρίων φαίνεται πως ξεκίνησε η φωτιά – Φωτογραφίες από το σημείο
Φωτογραφία Reuters - Stelios Misinas

Σε επιφυλακή βρισκόντουσαν όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα (18.09.2024) στα παλιά διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεωδόρους.

Από τη φωτιά έχουν τραυματιστεί τρεις εργαζόμενοι της Motor Oil που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κορίνθου με εγκαύματα για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες. Οι φλόγες αυτή τη στιγμή έχουν σβήσει.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της φωτιάς αν και πληροφορίες λένε πως ξέσπασε σε παλιό τμήμα των διυλιστηρίων που γινόντουσαν εργασίες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται το πόρισμα της πυροσβεστικής και του εμπειρογνώμονα για το πως ακριβώς ξέσπασαν οι φλόγες.

Μέχρι και νωρίς σήμερα το πρωί, στο σημείο επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα που έριχναν νερό και αφρό στις εγκαταστάσεις για να σβήσουν και την παραμικρή εστία.

Υπενθυμίζεται πως χθες το απόγευμα έσπευσαν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπάρχουν μέσα στη Motor Oil, οι κάτοικοι των περιοχών που βρίσκονται γύρω από τους Αγίους Θεοδώρους από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά βρισκόντουσαν επί ποδός.

Μήνυμα του 112 στάλθηκε χθες στους κατοίκους της περιοχής που ζητούσε την απομάκρυνση από την περιοχή.

Οι αρχές προχώρησαν σε απαγόρευση κυκλοφορίας ώστε να μην κινδυνεύσουν περισσότεροι άνθρωποι και έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος του κόμβου των Αγίων Θεοδώρων έως το ύψος των διοδίων Καλαμακίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Προβλήματα υπήρξαν και στα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση. Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Φωτογραφίες Reuters: Stelios Misinas / Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις