Τετάρτη, 18 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε ξανά βαλλιστικούς πυραύλους για να δείξει τα «δόντια» της σε Δύση και Νότια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε ξανά βαλλιστικούς πυραύλους για να δείξει τα «δόντια» της σε Δύση και Νότια Κορέα
Φωτογραφία αρχείου Associated Press

Τις δυνάμεις που διαθέτει θέλει να δείξει για ακόμη μία φορά η Βόρεια Κορέα και έτσι προγραμματίζει να εκτοξεύσει σήμερα (18.09.2024) βαλλιστικούς πυραύλους με βραχύ βεληνεκές, στο πλαίσιο της δεύτερης άσκησης που κάνει αυτήν την εβδομάδα.

Η Βόρεια Κορέα εξαιτίας της νέας εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων, κάλεσε τα σκάφη της περιοχής να προσέξουν τις πτώσης βλημάτων, να μην τα πλησιάσουν και να ειδοποιήσουν το λιμενικό.

Την περασμένη Πέμπτη η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε και πάλι βαλλιστικούς πυραύλους στην πρώτη της οπλική δοκιμή που κάνει από αρχές του Ιουλίου.

Οι νέες ασκήσεις της Βόρειας Κορέας γίνονται με «φόντο» τη φερόμενη παράδοση πυραύλων και πυρομαχικών της Πιονγκγιάνγκ στη Ρωσία για τη χρήση τους στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Οι δυτικές χώρες κατηγορούν συχνά τη βορειοκορεατική κυβέρνηση πως προμηθεύει με όπλα και πυρομαχικά τη Ρωσία, κάτι που η χώρα με το πυρηνικό οπλοστάσιο έχει διαψεύσει.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει στα ύψη, με τη Βόρεια Κορέα να κλιμακώνει τα τελευταία χρόνια τις δοκιμές πυραύλων και να ανακοινώνει πως θα ενισχύσει το πυρηνικό οπλοστάσιό της, λόγω της απειλής που θεωρεί πως αντιμετωπίζει από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ ταυτόχρονα έχει συσφίξει τις σχέσεις της με την Μόσχα.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, που αποτελεί προφανή πρόκληση και απειλεί σοβαρά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο», τόνισε η Νότια Κορέα.

Στην πράξη, απαγορεύεται η Βόρεια Κορέα να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Πιονγκγιάνγκ αψηφά την συγκεκριμένη απόφαση και τις κυρώσεις που την έχουν επιβληθεί κάνοντας λόγο για νόμιμη άμυνα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις