Τετάρτη, 18 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Καιρός: Καταιγίδες και συννεφιά σε όλη τη χώρα – Πού θα βρέξει σήμερα

Καιρός: Καταιγίδες και συννεφιά σε όλη τη χώρα – Πού θα βρέξει σήμερα

Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη (18.9.2024), ενώ από το πρωί στην Αθήνα η συννεφιά είναι έντονη. Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί αναμένονται μέχρι την Παρασκευή, αφού η φθινοπωρινή καταιγίδα θα επικρατήσει όλη την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, οι βροχές και οι καταιγίδες ενδέχεται να είναι ισχυρές μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και στις Σποράδες.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις από νωρίς το πρωί που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ στα βόρεια θα σημειωθούν καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένονται βροχές από τη βόρεια Πελοποννήσου και πάνω.

Σύμφωνα με το χάρτη που ανέβασε ο Σάκης Αρναούτογλου στο Facebook αναμένονται βροχές στη βορειοανατολική Πελοπόννησο (Αίγιο και Κόρινθο), ενώ βροχές αναμένονται από νωρίς το μεσημέρι σε Αττική και γενικότερα στη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία και τη Δυτική Μακεδονία.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρά στο Βόλο και την Λάρισα.

 

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 19-09-2024

Στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-09-2024

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και την κεντρική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-09-2024

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στο Ιόνιο και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) καθώς και στην Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.

Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά και νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-09-2024

Στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις