Τετάρτη, 18 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Σίκινος και Ανάφη: Εξοργιστική αδιαφορία του υπουργείου Ναυτιλίας

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Σίκινος και Ανάφη: Εξοργιστική αδιαφορία του υπουργείου Ναυτιλίας

Ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας αισθάνονται οι κάτοικοι της Σίκινου και της Ανάφης καθώς είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο με την ακτοπλοϊκή σύνδεση να έχει διακοπεί. Την ίδια ώρα το υπουργείο Ναυτιλίας περί άλλων τυρβάζει.

Οι κάτοικοι και των δυο νησιών εν μέσω τουριστικής σεζόν έμειναν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση καθώς τα δρομολόγια του πλοίου Saonisos διακόπηκαν βυθίζοντας στην απόγνωση τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες των νησιών. Μάλιστα όπως αναφέρουν με επιστολή τους στο υπουργείο Ναυτιλίας την οποία υπογράφει ο δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης, «η κατάσταση αυτή μπορεί να αποφέρει μακροπρόθεσμα περαιτέρω αρνητικές συνέπειες στις οικονομίες των νησιών μας καθώς οι διακοπές ή ο μη έγκαιρος προγραμματισμός δρομολογίων μας καθιστά μη επιλέξιμους τουριστικούς προορισμούς».

Λόγω της απίστευτης αυτής αδιαφορίας από το υπουργείο Ναυτιλίας και την ηγεσία του η  ζωή των νησιωτών μας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι κάτοικοι εκτός του ότι δεν μπορούν όχι μόνο να φτάσουν στον Πειραιά αλλά και σε άλλα γειτονικά νησιά και κέντρα υγείας σε λίγο δεν θα έχουν τα απαραίτητα αγαθά και φάρμακα καθώς η εφοδιαστική αλυσίδα έχει διαταραχθεί.

Τόσο ο δήμος Σικίνου όσο και της Ανάφης ρωτούν το υπουργείο Ναυτιλίας πότε θα «πιάνουν» και πάλι τα πλοία στα νησιά τους ενώ θα στείλουν και επιστολή στην εταιρεία Sea Jet για να ενημερωθούν πότε θα αποκατασταθούν τα δρομολόγια. Και απ’ ότι φαίνεται ίσως η εταιρεία να απαντήσει νωρίτερα από τον υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις