Παρασκευή, 27 Σεπτ.
22oC Αθήνα

Νάουσα: Μικρό ζαρκάδι βρήκε καταφύγιο στην αυλή ενός σπιτιού

Νάουσα: Μικρό ζαρκάδι βρήκε καταφύγιο στην αυλή ενός σπιτιού
Φωτογραφία Facebook

«Επίσκεψη» σε κατοικημένη περιοχή στη Νάουσα, πήγε ένα μικρής ηλικίας ζαρκάδι, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους περαστικούς που είδαν το άγριο ζώο ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Το πανέμορφο ζαρκάδι φαίνεται πως χωρίστηκε από την οικογένειά του και κατά λάθος (ίσως να κυνηγήθηκε από σκυλιά) βρέθηκε στη δυτική πλευρά της πόλης της Νάουσας.

Μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό όμως αφού ένας υπάλληλος του δήμου το εντόπισε και του άνοιξε την αυλόπορτα του σπιτιού. Μέσα σε λίγα λεπτά το τρομαγμένο ζώο βρέθηκε κουρνιασμένο στην πίσω αυλή.

Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση του ζαρκαδιού:

Κτηνίατρος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Νάουσας Γρηγόρης Σαμαράς και μέλη της φιλοζωικής της πόλης, περιποιήθηκαν το πανέμορφο ζαρκάδι και το οδήγησαν με ασφάλεια στο περιβάλλον του.

«Απρόσμενη επίσκεψη στην πόλη της Νάουσας», χαρακτήρισε την εμφάνιση του ζαρκαδιού, η Κατερίνα Μίγγα, μέλος της φιλοζωικής Νάουσας και μέλος της πενταμελούς επιτροπής του δήμου για τα αδέσποτα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο αντιδήμαρχος Νάουσας Γρηγόρης Σαμαράς το πήρε στην αγκαλιά του, όπως αγκαλιάζει και τις κόρες του και το οδήγησε πίσω στο δάσος για να ξαναβρεθεί με την οικογένειά του», περιέγραψε.

«Τα φιλοζωικά και αυτοδιοικητικά αντανακλαστικά της πόλης αποδείχθηκαν πάντως γρήγορα καθώς η κινητοποίηση τόσο των μελών της φιλοζωικής όσο και του αρμόδιου αντιδημάρχου για τον απεγκλωβισμό του μικρού ζαρκαδιού ήταν άμεση.

Το όμορφο ζώο δεν ήταν τραυματισμένο αλλά σίγουρα φοβισμένο. Ο κτηνίατρος του έκανε ένεση αδρεναλίνης και ο αντιδήμαρχος το επέστρεψε στη φύση», είπε χαρακτηριστικά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις