Σάββατο, 28 Σεπτ.
22oC Αθήνα

Αυτά είναι τα φρούτα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά

Αυτά είναι τα φρούτα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά

Τα φρούτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά (φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά) που ωφελούν τον οργανισμό μας, δίνοντας, παράλληλα το αίσθημα της πληρότητας.

Μπορεί τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων να πέπτονται με πολύ πιο αργό ρυθμό σε σχέση με τροφές χαμηλής θρεπτικής αξίας, όπως για παράδειγμα ένα ντόνατ, ωστόσο, είναι απαραίτητα για την απώλεια βάρους.

Σ’ αυτό το κείμενο, συγκεντρώσαμε επτά φρούτα που μπορείτε να εντάξετε στην διατροφή σας, για να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

1. Σμέουρα

Τα σμέουρα είναι μια από τις απόλυτες τροφές για απώλεια βάρους, καθώς μια μερίδα καλύπτει περίπου το 1/3 των ημερήσιων αναγκών μας (8 γραμμάρια) σε φυτικές ίνες. Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς προκαλούν αίσθημα κορεσμού. 

Οι φυτικές ίνες δεν είναι ο μόνος λόγος για να καταναλώσετε σμέουρα. Αυτό το φρούτο οφείλει την υπέροχη απόχρωση του στις ανθοκυανίνες, ένα αντιοξειδωτικό που σχετίζεται με την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς και την πρόληψη της γνωστικής έκπτωσης (πρώιμα προβλήματα μνήμης και σκέψης των ηλικιωμένων) . Τα σμέουρα περιέχουν επίσης ελλαγικό οξύ, το οποίο προστατεύει από επτά τύπους καρκίνου. Είναι, επιπλέον, μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, η οποία καταπολεμά τις φλεγμονές, διατηρεί το δέρμα υγιές και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

2. Αχλάδια

Μόνο ένα αχλάδι περιέχει 6 γραμμάρια φυτικών ινών—περίπου το 1/4 ων ημερήσιων αναγκών μας. Κάτι που σημαίνει ότι θα σας κρατήσουν χορτάτους για περισσότερη ώρα.

Πέρα από τις φυτικές ίνες, τα αχλάδια είναι πλούσια σε βιταμίνη C , συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν φλεγμονή. Είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς σας.

3. Μύρτιλα

Παρότι τα σμέουρα προσφέρουν τις περισσότερες φυτικές ίνες από την οικογένεια των μούρων, τα βατόμουρα αποτελούν σημαντικό μέρος της δίαιτας για απώλεια βάρους. Τα βατόμουρα προσφέρουν 4 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, αλλά είναι πιο διάσημα για την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά.

Η κατανάλωση βατόμουρου σχετίζεται με προστασία από την γήρανση, τις ακτίνες UV, τις περιβαλλοντικές τοξίνες και το στρες. Μας προστατεύουν ακόμη και από την απώλεια μνήμης. Προμηθευτείτε καλύτερα άγρια ​​βατόμουρα καθώς έχουν διπλάσια αντιοξειδωτική ικανότητα σε σχέση με τα άλλα βατόμουρα.

4. Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια δεν μόνο είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Μπορούν επίσης να να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους.

Ένα μεγάλο πορτοκάλι έχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών, καλύπτει σχεδόν όλη την απαιτούμενη ημερήσια πρόσληψη σε βιταμίνη C και περίπου το 10% των αναγκών για κάλιο. Είναι επίσης γεμάτα με καροτενοειδή, μια οικογένεια αντιοξειδωτικών που δίνει στα πορτοκάλια το ομώνυμο χρώμα τους. Τα καροτενοειδή μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του λίπους στην κοιλιά, στη βελτίωση της όρασης και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

5. Μήλα

«Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα» σύμφωνα με την λαϊκή ρήση. Ένα μεσαίου μεγέθους μήλο προσφέρει 4 γραμμάρια φυτικών ινών , συνεπώς είναι ευεργετικά για την απώλεια βάρους. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το καταναλώνετε με την φλούδα του, καθώς εκεί βρίσκονται οι περισσότερες φυτικές ίνες.

Τα μήλα μπορούν επίσης να κάνουν θαύματα για την καρδιά σας, βοηθώντας στη μείωση της χοληστερόλης. Η κατανάλωση μήλου βοηθά επίσης στην καταπολέμηση του καρκίνου, του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2 και στη νόσο του Αλτσχάιμερ.

6. Φράουλες

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στις φράουλες, όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Αυτό το νόστιμο μούρο μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε την ανάγκη για να καταναλώσετε κάτι γλυκό, ενώ προσφέρει 3 γραμμάρια φυτικών ινών ανά φλιτζάνι, κρατώντας σας χορτάτους για ώρες. Προσφέρουν επίσης σχεδόν το 100% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης C σε μία μερίδα.

Οι φράουλες είναι η τρίτη καλύτερη πηγή πολυφαινολών, ενός είδους αντιοξειδωτικού που καταπολεμά τα βακτήρια στο στόμα σας και αποτρέπει την τερηδόνα. Επιπλέον, οι φράουλες συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων, νευροεκφυλιστικών ασθενειών, της οστεοπόρωσης και αρκετών τύπων καρκίνου.

7. Μπανάνες

Οι μπανάνες μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, αλλά περιέχουν 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Επίσης, οι πράσινες μπανάνες (άγουρες) έχουν ανθεκτικό άμυλο – έναν υδατάνθρακα που μπορεί να ενισχύσει την υγεία του εντέρου και την καύση λίπους.

Οι μπανάνες είναι μια από τις καλύτερες τροφές, όταν νιώθετε το αίσθημα του φουσκώματος στο στομάχι, πιθανότατα επειδή περιέχουν φυτικές ίνες, ανθεκτικό άμυλο και κάλιο. Το κάλιο είναι το κλειδί για την εξισορρόπηση του νατρίου στο σώμα – και η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού είναι ένας κοινός λόγος που εντείνεται το αίσθημα του πρηξίματος.

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις