Παρασκευή, 27 Σεπτ.
22oC Αθήνα

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

Την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανακοινώσει πιθανόν ακόμα και σήμερα, Πέμπτη (26.09.24) ο Σωκράτης Φάμελλος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες ο βουλευτής της Β΄ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ενός βίντεο. 

Όπως φαίνεται, κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από μία σειρά επαφών που είχε με τους «87», τον Νίκο Παππά αλλά και την Ρένα Δούρου. Οι «87» έχουν αποφασίσει να τον στηρίξουν.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι οι πληροφορίες λένε ότι ο επικεφαλής της ΚΟ επιθυμεί και αυτός να κατέβει στις εκλογές, ενώ η Ρένα Δούρου δέχεται πιέσεις για να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος περιέπλεξε τα πράγματα.

Ειδικά για την πρώην περιφερειάρχη, η οποία έχει κρατήσει ουδέτερη στάση στην αντιπαράθεση των «87» με τους Κασσελακικούς, οι πληροφορίες λένε ότι ο Σωκράτης Φάμελλος επιθυμούσε μία διαβεβαίωση ότι δεν θα ταχθεί υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη στην περίπτωση που δεν κατέβει η ίδια.

Τα όσα συνέβησαν στην βράβευση του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι έφεραν πιο κοντά όλες τις πλευρές, καθώς οι παρευρισκόμενοι εμφανίστηκαν ως μία ομάδα απέναντι στην υποψηφιότητα Κασσελάκη. Η θερμή χειραψία και ο εναγκαλισμός του Σωκράτη Φάμελλου με τον Αλέξη Τσίπρα έστειλαν ακόμα το μήνυμα ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι αρνητικός στην υποψηφιότητα του βουλευτή Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ στο στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη επικρατεί απόλυτη ησυχία, αφού όπως φαίνεται ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τις εισηγήσεις των επικοινωνιολόγων του. Οι συνεργάτες του λένε μάλιστα ότι με την ανάρτησή του -τις προηγούμενες ημέρες- στην πραγματικότητα δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να κατέβει στις εκλογές, άρα για την ώρα δεν χρειάζεται να κάνει καμία άλλη δήλωση.

Σήμερα πάντως συνεδριάζει και πάλι η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να συζητήσει την εισήγηση για την Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει στις 5-6 Οκτωβρίου.

Άνοιξε συζήτηση για debate

Εν τω μεταξύ, το debate του ΠΑΣΟΚ και οι καλές εντυπώσεις που άφησε στην κοινή γνώμη άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλά στελέχη λένε ότι θα έπρεπε να γίνει μία δημόσια τηλεμαχία και ανάμεσα στους υποψηφίους του κόμματός τους.

Ο Χρήστος Γιαννούλης σε συνέντευξή του ανέφερε ότι «επειδή με ρωτήσατε για το debate του ΠΑΣΟΚ, θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ ότι πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ με ακόμη πιο ελεύθερο τρόπο. Έγινε ένα βήμα, δεν το ζητώ για να παραχθεί θέαμα, αλλά για την ουσία. Γιατί τη σοβαρότητα σε όποιον διεκδικεί ή όποια διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η τελευταία ευκαιρία μέσω της σοβαρότητας, της έμφασης στον πολιτικό λόγο, στην έλλειψη του παραγοντισμού, του φανατισμού και του μίσους και στην έλλειψη των κολάκων της αυλής του αρχηγού που δεν παραδέχονται τα αυτονόητα…».

Προφανώς ένα τέτοιο εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που έχουν ακουστεί ακραίες εκφράσεις και τοποθετήσεις μεταξύ των στελεχών όλων των πλευρών.

Για την ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης μίλησε και η Όλγα Γεροβασίλη. «Έχει μεγάλη σημασία για το χώρο μας σήμερα να επιστρέψουμε στην πολιτική και να φύγουμε απ’ την πολιτική της ατάκας να μιλήσουμε πολιτικά και επί της ουσίας για όλα όσα αφορούν τον ελληνικό λαό και όχι το εσωτερικό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα σχόλιά της και οι απόψεις της στη δημόσια σφαίρα για τον κ. Κασσελάκη είναι απολύτως πολιτικά εφόσον η συζήτηση που γίνεται δεν είναι άλλο παρά πολιτική. Άρα ως τέτοια πρέπει να ακούγονται, να εκλαμβάνονται και να ερμηνεύονται. «Μία πολιτική μάχη είναι, δεν έχω κάτι προσωπικό με τον κ. Κασσελάκη, ποτέ δεν είχα, το αντίθετο» συμπλήρωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις