Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Ντάλας: Αεροπλάνο γυρίζει πίσω μετά από 9 ώρες πτήσης – Ο πιλότος ζητούσε κατσαβίδι

Ντάλας: Αεροπλάνο γυρίζει πίσω μετά από 9 ώρες πτήσης – Ο πιλότος ζητούσε κατσαβίδι
EUROKINISSI / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μία πρωτοφανή περιπέτεια έζησαν οι επιβάτες πτήσης της American Airlines, όταν το αεροπλάνο, έπειτα από εννέα ώρες ταξιδιού, επέστρεψε στο αεροδρόμιο από όπου είχε απογειωθεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου σε πτήση με προορισμό τη Νότια Κορέα. Έπειτα από πέντε ώρες στον αέρα, ο πιλότος κάνει ξαφνικά αναστροφή στο αεροπλάνο και επιστρέφει στο αεροδρόμιο του Ντάλας.

Το συμβάν έγινε αρχικά γνωστό από τον 41χρονο Jimin Lee, έναν επιβάτη του αεροσκάφους, ο οποίος ανέβασε στα social media ένα βίντεο μέσα από την καμπίνα, με την American Airlines να επιβεβαιώνει λίγες ώρες αργότερα τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

«Νέος φόβος ξεκλειδώθηκε: Η πτήση σου για Κορέα μπορεί να διαρκέσει 5 ώρες και να επιστρέψεις πίσω χωρίς καμία εξήγηση» ανέφερε η λεζάντα που συνόδευε το βίντεο.

Το βίντεο περιλαμβάνει πλάνα από μία οθόνη που απεικονίζει τη διαδρομή πτήσης του αεροσκάφους, καθώς ταξίδευε στις δυτικές ΗΠΑ και πάνω από τον Ειρηνικό, προτού κάνει αναστροφή και επιστρέψει στο Ντάλας του Τέξας.

«Απλώς χαλαρώστε και απολαύστε το υπόλοιπο της πτήσης μας», ακούγεται να λέει μία αεροσυνοδός.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jimin (@umma.nola)

Το πρόβλημα στην τουαλέτα του αεροσκάφους

Ο επιβάτης κατήγγειλε πως δεν υπήρξε καμία σχετική ενημέρωση από το πλήρωμα, σημειώνοντας πως «η μόνη εξήγηση που έδωσε ο πιλότος ήταν ότι δεν λειτουργούσε η δεξιά πλευρά των τουαλετών». Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, ο πιλότος ρώτησε «αν είχε κανείς μαζί του κατσαβίδι για να επισκευαστεί το WC».

Σε ανακοίνωσή της, η αεροπορική εταιρεία σημείωσε ότι λόγω ενός απροσδιόριστου «προβλήματος συντήρησης», το αεροσκάφος επέστρεψε στο Ντάλας, όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια. «Το αεροσκάφος έχει τεθεί εκτός λειτουργίας για να επιθεωρηθεί από την ομάδα συντήρησής μας. Δεν θέλουμε ποτέ να διαταράξουμε τα ταξιδιωτικά σχέδια των πελατών μας και ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία», ανέφερε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις