Παρασκευή, 27 Σεπτ.
22oC Αθήνα

Λαύριο: Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία της χρηματαποστολής με λεία 1,5 εκατομμύριο ευρώ

Λαύριο: Βίντεο ντοκουμέντο από τη ληστεία της χρηματαποστολής με λεία 1,5 εκατομμύριο ευρώ

Ένα από τα δύο βίντεο που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, για τη ληστεία του 1,5 εκατομμυρίου σε χρηματαποστολή, στο Λαύριο, είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης (26/9/24).

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε ο ΣΚΑΪ, φαίνεται το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι ληστές της χρηματαποστολής στο Λαύριο, πράσινου χρώματος… Είναι ένα από τα στοιχεία που καλείται να αξιοποιήσει η Αστυνομία, με την Αντιτρομοκρατική να παρακολουθεί διακριτικά την εξέλιξη των ερευνών. 

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, φαίνεται ότι η «συμμορία των τεσσάρων», λειτούργησε με επαγγελματικό τρόπο, γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα για την χρηματαποστολή, πριν κάνει το χτύπημά της.

Οι πληροφορίες του newsit.gr λένε ότι στο όχημα υπήρχαν 16 σάκοι που ο καθένας περιείχε περίπου 100.000 ευρώ, ανεβάζοντας τη «λεία» τους από τη ληστεία της χρηματαποστολής σε ποσό που ανέρχεται σε 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

Τα τρία σημεία που προβληματίζουν

Το ένα είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι ληστές με τα γάντια, τις λευκές φόρμες, τις χειρουργικές μάσκες και τα καλάζνικοφ. Πρόκειται για ένα πράσινο Honda Civic, χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, να «διαβάσουν» τις πινακίδες του. Έτσι, από κάμερες καταστημάτων και διαχείρισης κυκλοφορίας, προσπαθούν όχι μόνο να διακρίνουν τα νούμερα αλλά και να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες.

Το δεύτερο είναι το όχημα της χρηματαποστολής. Οι αναλυτές, εκτιμούν πως οι ληστές με τα καλάζνικοφ, είχαν κάποιου είδους εσωτερική πληροφόρηση και γνώριζαν το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε για να μαζέψει τα χρήματα.

Το τρίτο είναι το προφίλ των τεσσάρων ληστών. Φορούσαν λευκές φόρμες, μάσκες, γάντια για να μην ξεχωρίζει τίποτα, ούτε από τη σωματοδομή τους, ούτε φυσικά από τα χαρακτηριστικά τους. Χρησιμοποίησαν καλάζνικοφ και όχι πιστόλια, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχουν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό και έδειχναν αποφασισμένοι να τα χρησιμοποιήσουν, σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά.

Η πρώτη ανάλυση, λέει ότι ήταν καλά εκπαιδευμένοι, ψύχραιμοι και είχαν σχεδιάσει την επίθεση με κάθε λεπτομέρεια.

 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις