Παρασκευή, 27 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Λαύριο: Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ για τη ληστεία της χρηματαποστολής με λεία 1,5 εκατ. ευρώ

Λαύριο: Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ για τη ληστεία της χρηματαποστολής με λεία 1,5 εκατ. ευρώ
Eurokinissi

Οι κινήσεις των τεσσάρων δραστών που πραγματοποίησαν την ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής στο Λαύριο με λεία 1,5 εκατομμύριο ευρώ το απόγευμα της Πέμπτης (26.9.24) έχουν μπει στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.

Οι δράστες της ληστείας στο Λαύριο φαίνεται ότι είχαν σχεδιάσει αριστοτεχνικά τις κινήσεις τους, καθώς γνώριζαν το δρομολόγιο που ακολουθούσε το βανάκι της χρηματοποστολής, ήξεραν ότι ο τελευταίος σταθμός ήταν υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών στο Λαύριο και ότι το χρηματικό ποσό που μετέφερε ξεπερνούσε το 1 εκατ. ευρώ.

Οι δράστες ακινητοποίησαν το όχημα σκάζοντας τα λάστιχα και πετώντας βομβίδιο με μπογιά στο παρμπρίζ του οχήματος. Στη συνέχεια, κρατώντας καλάσνικοφ ακινητοποίησαν τον υπάλληλο που έβγαινε από το κατάστημα κρατώντας σάκους με χρήματα και ανάγκασαν τον οδηγό του οχήματος να ανοίξει τις πόρτες και να παραδώσει και τους υπόλοιπους σάκους με τα χρήματα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 16 συνολικά σάκους με πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς οι δύο υπάλληλοι της χρηματαποστολής δεν είχαν βάλει τα χρήματα στις ειδικές βαλίτσες, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, οι οποίες απελευθερώνουν χρώμα σε περίπτωση ληστείας.

Για την υπόθεση της ληστείας έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική γιατί, σε τέτοιες περιπτώσεις, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι ληστές να ανήκουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Τα τρία σημεία που προβληματίζουν

Το ένα είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι ληστές με τα γάντια, τις λευκές φόρμες, τις χειρουργικές μάσκες και τα καλάζνικοφ.

Πρόκειται για ένα πράσινο Honda Civic, χωρίς να έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, να «διαβάσουν» τις πινακίδες του. Έτσι, από κάμερες καταστημάτων και διαχείρισης κυκλοφορίας, προσπαθούν όχι μόνο να διακρίνουν τα νούμερα αλλά και να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες.

Το δεύτερο είναι το όχημα της χρηματαποστολής. Οι αναλυτές, εκτιμούν πως οι ληστές με τα καλάζνικοφ, είχαν κάποιου είδους εσωτερική πληροφόρηση και γνώριζαν το δρομολόγιο που θα ακολουθούσε για να μαζέψει τα χρήματα.

Το τρίτο είναι το προφίλ των τεσσάρων ληστών. Φορούσαν λευκές φόρμες, μάσκες, γάντια για να μην ξεχωρίζει τίποτα, ούτε από τη σωματοδομή τους, ούτε φυσικά από τα χαρακτηριστικά τους. Χρησιμοποίησαν καλάζνικοφ και όχι πιστόλια, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχουν στην κατοχή τους βαρύ οπλισμό και έδειχναν αποφασισμένοι να τα χρησιμοποιήσουν, σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά.

Η πρώτη ανάλυση, λέει ότι ήταν καλά εκπαιδευμένοι, ψύχραιμοι και είχαν σχεδιάσει την επίθεση με κάθε λεπτομέρεια, γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι είχαν άριστη πληροφόρηση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις