Κυριακή, 29 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Νέο Hyundai TUCSON με νέο σχεδιασμό και προηγμένα χαρακτηριστικά τεχνολογίας

Νέο Hyundai TUCSON με νέο σχεδιασμό και προηγμένα χαρακτηριστικά τεχνολογίας

Ενσαρκώνοντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Hyundai, Sensuous Sportiness, το Νέο Hyundai TUCSON διαθέτει δυναμική και γοητευτική εμφάνιση που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών. Ενσωματώνει το προοδευτικό όραμα της εταιρείας για τη μελλοντική κινητικότητα.

Κληρονομεί την ουσία της σχεδιαστικής φιλοσοφίας «Parametric Dynamics» του τρέχοντος μοντέλου, ενώ εξελίσσεται με ακόμα πιο εκλεπτυσμένη και ισχυρή αισθητική.

Οι σχεδιαστές της Hyundai εγκατέλειψαν τις παραδοσιακές τεχνικές για τον επανασχεδιασμό του TUCSON, επιλέγοντας προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία και γεωμετρικούς αλγόριθμους, μια μέθοδο γνωστή ως “παραμετρική δυναμική”. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση χρησιμοποιεί ψηφιακά δεδομένα για τη δημιουργία γραμμών, γωνιών και σχημάτων, με αποτέλεσμα την τολμηρή και πρωτοφανή αισθητική. Σε όλο το εξωτερικό του SUV, τα εντυπωσιακά γεωμετρικά μοτίβα, γνωστά και ως «παραμετρικά κοσμήματα», εμφανίζονται σε περίοπτη θέση, προσδίδοντας στο μοντέλο έναν φουτουριστικό χαρακτήρα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των «παραμετρικών κοσμημάτων» είναι εμφανές στη μάσκα του TUCSON, όπου τα Parametric Hidden Lights αφήνουν μια ισχυρή πρώτη εντύπωση. Στην ανενεργή της κατάσταση, η μάσκα αναδεικνύει σκούρα γεωμετρικά μοτίβα, που συνδυάζονται άψογα με τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας LED (DRL). Η αναγνωρίσιμη πλέον σχεδίαση «Angel Wings» επανασχεδιάστηκε με μεγαλύτερα DRLs, ενώ διατηρείται το εφέ του «μισού καθρέπτη» (half mirror) μέσα στη μάσκα – χάρη στην ειδική τεχνική κοπής με laser και την επεξεργασμένη επιφάνεια του φωτιστικού σώματος, καθιστώντας το TUCSON πιο εντυπωσιακό από ποτέ.

Επιπλέον, ο εμπρός προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί, προσφέροντας προαιρετικά γυαλιστερά μαύρα στοιχεία και μια νέα ποδιά για επιπλέον προστασία. Σε συνδυασμό με τον ανανεωμένο σχεδιασμό του εσωτερικού της μάσκας συμβάλλει στην εκσυγχρονισμένη εμφάνιση του εμπρός μέρους του μοντέλου. Ωστόσο, όταν ανάβουν τα DRL, η εξελιγμένη τεχνολογία φωτισμού «μισού καθρέπτη» μεταμορφώνει την εμφάνιση της μάσκας σε σχήματα που παραπέμπουν σε κοσμήματα, προσθέτοντας στην κομψή σχεδίασή της ένα επιπλέον στοιχείο που τραβά την προσοχή.

Το Νέο TUCSON διαθέτει προβολείς LED με IFS, προσφέροντας βελτιωμένο φωτισμό και ορατότητα σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Τα φλας LED και οι πίσω προβολείς ομίχλης LED (αποκλειστικά για την έκδοση N Line) εξασφαλίζουν βελτιωμένη ορατότητα και ασφάλεια στο δρόμο. Οι προβολείς LED MFR με δυνατότητας στατικής κάμψης της φωτεινής δέσμης βελτιώνουν την ορατότητα στις στροφές, ενώ τα φώτα ημέρας LED σε συνδυασμό με τα φώτα θέσης προσφέρουν πλεονεκτήματα τόσο από πλευράς στυλ όσο και ασφάλειας.

Στο πίσω μέρος, τα φαρδιά πίσω φώτα με τα παραμετρικά κρυφά στοιχεία φωτισμού εξασφαλίζουν τη σχεδιαστική συνέχεια. Ο επανασχεδιασμένος πίσω προφυλακτήρας ενσωματώνει λεπτομέρειες παραμετρικού μοτίβου με τρισδιάστατο αποτέλεσμα και νέες ποδιές.

Οι πελάτες του Νέου TUCSON μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έντεκα εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων πέντε νέων επιλογών: το χρώμα λανσαρίσματος Cypress Green Pearl και τα Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic και Sailing Blue Pearl.

Το μήκος του Νέου TUCSON έχει αυξηθεί λόγω της νέας σχεδίασης του προφυλακτήρα, κατά δέκα χιλιοστά στο στάνταρ μοντέλο και κατά 20 χιλιοστά στην έκδοση N Line. Οι επιλογές τροχών για τις plug-in υβριδικές και πλήρως υβριδικές εκδόσεις περιλαμβάνουν μεγέθη 17, 18 και 19 ιντσών, ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού.

Η έκδοση N Line διαθέτει σπορ αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη και κομψή εμφάνιση με ειδικά σχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, διαφορετικό πλέγμα μάσκας, φώτα DRL, ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και θόλους φτερών και μαρσπιέ στο χρώμα του αμαξώματος.

Χρώματα αμαξώματος:

– Abyss Black Pearl
– Atlas White
– Serenity White Pearl
– Shimmering Silver Metallic
– Ecotronic Grey Pearl [ΝΕΟ]
– Ultimate Red Metallic [ΝΕΟ]
– Jupiter Orange Metallic [ΝΕΟ]
– Shadow Grey [Αποκλειστικό για N Line]
– Engine Red
– Cypress Green Pearl [ΝΕΟ – χρώμα λανσαρίσματος]
– Sailing Blue Pearl [ΝΕΟ]

Εσωτερικός σχεδιασμός

Το εσωτερικό του Νέου TUCSON δίνει προτεραιότητα στην άνεση και την πρακτικότητα, που επιτυγχάνεται μέσω ενός οριζόντιου σχεδιασμού που δημιουργεί μια αίσθηση ευρυχωρίας. Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση των στοιχείων προηγμένης τεχνολογίας εξασφαλίζει ένα αρμονικό μείγμα λειτουργικότητας και αισθητικής. Πρωτοπόρο στην κατηγορία του στην ενσωμάτωση τεχνολογίας, το Νέο TUCSON προσφέρει αναβαθμισμένη ψηφιακή εμπειρία με επίκεντρο τη νέα οθόνη αφής AVN 12,3 ιντσών. Τα υλικά με μαλακή αφή αναβαθμίζουν την αίσθηση του εσωτερικού, ενώ οι νέοι έμμεσοι αεραγωγοί βελτιώνουν τη ροή του αέρα.

Οι βελτιώσεις στη διάταξη του εσωτερικού περιλαμβάνουν έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών που περιβάλλεται από το ταμπλό και δημιουργεί μια αίσθηση ευρυχωρίας. Το ταμπλό επεκτείνεται άψογα στις πόρτες, δημιουργώντας μια φουτουριστική ατμόσφαιρα για τους εμπρός επιβάτες.

Ανασχεδιασμένα χαρακτηριστικά, όπως το τιμόνι και το εργονομικά τοποθετημένο υποβραχιόνιο, βελτιώνουν την πρακτικότητα και την αισθητική. Το επάνω μέρος του ταμπλό έχει πλέον οριζόντια διάταξη με ανοιχτό χώρο, ενώ νέα σχεδίαση έχει και το επάνω τμήμα της επένδυσης των θυρών.

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός διαθέτει 64 χρώματα και δέκα επίπεδα φωτεινότητας και προσθέτει μια εξατομικευμένη πινελιά, ενώ είναι ενεργός σε διάφορα σημεία, όπως το κεντρικό τμήμα του ταμπλό και η επιφάνεια ασύρματης φόρτισης.

Τα καθίσματα διαθέτουν νέα μοτίβα και επιλογές υλικών, ενώ ένα νέο εσωτερικό χρώμα, το Cypress Green, προσφέρει περαιτέρω εξατομίκευση. Επιπλέον, η έκδοση N Line διαθέτει επιπλέον διακριτικές λεπτομέρειες, όπως κόκκινες ραφές και καθίσματα από συνδυασμό δέρματος και suede.

Κορυφαία χαρακτηριστικά Συνδεσιμότητας & Τεχνολογίας

Το Νέο TUCSON είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από τεχνολογικά χαρακτηριστικά αιχμής, προσαρμοσμένα για να βελτιώνουν την ψηφιακή εμπειρία των χρηστών. Το Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) ενσωματώνει λειτουργίες ήχου, βίντεο και πλοήγησης σε δύο κυρτές οθόνες 12,3 ιντσών, δημιουργώντας έναν εξατομικευμένο και διαισθητικό χώρο. Η ομαδοποίηση των λειτουργιών σε εικονίδια-«πλακίδια» διασφαλίζει τη συνοχή σε όλο το ψηφιακό περιβάλλον, ενώ η μελλοντική ενσωμάτωση του Amazon Music και άλλων υπηρεσιών μουσικής ροής θα επιτρέψει στους χρήστες να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους μουσική εν κινήσει. Η οθόνη ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία “Seamless Horizon” της μάρκας, με γραμμικά οπτικά στοιχεία που μετατρέπονται σε μοτίβα για αισθητική συνοχή.

Το ccNC του Νέου TUCSON προσφέρει επίσης πλήρεις δυνατότητες ασύρματων ενημερώσεων – Over-the-Air (OTA), εξασφαλίζοντας συνεχή βελτίωση και εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητες ενημερώσεις λογισμικού. Στο μέλλον, τα Features on Demand (FOD) θα προσφέρουν μια σειρά προσαρμόσιμων λύσεων και λειτουργιών, ενισχύοντας περαιτέρω τις δυνατότητες του Νέου TUCSON.

Προηγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης

Με ολοκληρωμένα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ένα ευρύ πακέτο ενεργητικής ασφάλειας, το Νέο TUCSON προσφέρει ηρεμία στους πελάτες της Hyundai. Είναι εξοπλισμένο με ένα αναβαθμισμένο σύστημα επτά αερόσακων, το οποίο διαθέτει έναν κεντρικό πλευρικό αερόσακο στην πρώτη σειρά. Κάτι που σε περίπτωση σύγκρουσης αποτρέπει τους εμπρός επιβάτες από το να συγκρουστούν μεταξύ τους, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών. Όταν οι αερόσακοι ενεργοποιούνται από μια μετωπική ή πλευρική σύγκρουση, το σύστημα Multi-Collision Braking ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα έκτακτης ανάγκης για να μειώσει τον κίνδυνο δευτερογενών ή πολλαπλών συγκρούσεων.

Η σουίτα συστημάτων ασφαλείας Hyundai Smart Sense κάνει το Νέο TUCSON να ξεχωρίζει, προσφέροντας μια σειρά από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού για αυξημένη ασφάλεια και ευκολία σε διάφορα σενάρια οδήγησης και στάθμευσης. Αυτά τα χαρακτηριστικά ξεπερνούν τα πρότυπα της κατηγορίας, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της Hyundai να παρέχει κορυφαία τεχνολογία ασφαλείας.

Οδήγηση και οδική συμπεριφορά

Το Νέο TUCSON επιβεβαιώνει τα διαπιστευτήριά του ως πραγματικό SUV με δυνατότητες 4×4 χάρη και στη λειτουργία Terrain Mode, η οποία προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση στους οδηγούς. Παράλληλα, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών συστημάτων ανάρτησης, με προσαρμοστικά και συμβατικά αμορτισέρ για βελτιωμένη οδήγηση και χειρισμό.

Η λειτουργία Terrain Mode του Νέου TUCSON, που διατίθεται στην υβριδική έκδοση με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, χρησιμοποιεί την τεχνολογία τετρακίνησης HTRAC που φέρει την υπογραφή της Hyundai. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει ευέλικτο χειρισμό και καλύτερη κατανομή της ροπής ανάλογα με την πρόσφυση των τροχών και την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Εκτός από τα διαφορετικά προφίλ οδήγησης, υπάρχουν τρεις πρόσθετες λειτουργίες -Mud, Sand και Snow– που βελτιστοποιούν τις επιδόσεις οδήγησης και τις ρυθμίσεις HTRAC για βελτιωμένη οδηγική εμπειρία σε διάφορα εδάφη.

Το Νέο TUCSON έχει εξελιχθεί και δοκιμαστεί στην Ευρώπη. Έχει υποβληθεί σε ιδιαίτερα σκληρές δοκιμές στην πιο απαιτητική πίστα αγώνων στον κόσμο, τη διάσημη πίστα Nürburgring Nordschleife. Επιπλέον σε αυστηρές δοκιμές σε δημόσιους δρόμους σε όλη την Ευρώπη, από τις πιο κρύες συνθήκες χειμερινών δοκιμών στη Σουηδία μέχρι δοκιμές με τρέιλερ στις Άλπεις και δοκιμές με καύσωνα στη νότια Ισπανία, ώστε να διασφαλιστεί ότι ικανοποιούνται οι υψηλές προσδοκίες των Ευρωπαίων πελατών.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις