Σάββατο, 28 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Όταν ο Φρανκ Σινάτρα αποθέωσε τη Μαρινέλλα: «Δύο εβδομάδες θα ήταν αρκετές για να μιλάει γι’ αυτήν όλος ο κόσμος»

Όταν ο Φρανκ Σινάτρα αποθέωσε τη Μαρινέλλα: «Δύο εβδομάδες θα ήταν αρκετές για να μιλάει γι’ αυτήν όλος ο κόσμος»
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου

«Aν αυτή η γυναίκα διάλεγε να κάνει διεθνή καριέρα, δύο εβδομάδες θα ήταν αρκετές για να μιλάει γι’ αυτήν όλος ο κόσμος». Αυτά ήταν τα λόγια του τεράστιου Φρανκ Σινάτρα όταν, σε μια επίσκεψή του στην Ελλάδα, είδε από κοντά το καλλιτεχνικό μεγαλείο της Μαρινέλλας.

Ήταν καλοκαίρι του 1971 όταν ο κορυφαίος Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός, Φρανκ Σινάτρα, ταξίδεψε στην Ελλάδα για να περάσει λίγες ημέρες χαλάρωσης και διακοπών στα νησιά του Αιγαίου. Ήταν τότε που βρέθηκε μπροστά στο… φαινόμενο Μαρινέλλα.

Πρώτη του στάση ήταν η Αθήνα. Έφτασε στις 13 Ιουλίου 1971 και επέλεξε για τη διαμονή του το «Χίλτον». Το πρώτο του βράδυ στην Ελλάδα ζήτησε να ξεναγηθεί στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, συνοδευόμενος από την Μπεατρίς Πικέ, σύζυγο του τότε Γενικού Διευθυντή του ξενοδοχείου, Ζαν-Πιέρ Πικέ.

Η Μπεατρίς Πικέ επέλεξε το ξακουστό “Stork”, το νυχτερινό κέντρο της παραλιακής στο οποίο εμφανιζόταν τότε η Μαρινέλλα.

Ο Φρανκ Σινάτρα κάθισε στο πρώτο τραπέζι του κέντρου απολαμβάνοντας τη Μαρινέλλα επί σκηνής. Εκείνη, τιμώντας τον για την παρουσία του εκεί, πλησίασε το τραπέζι του τραγουδώντας. 

Θαυμάζοντας την καθηλωτική της σκηνική παρουσία, τη μοναδικού εύρους φωνή της και μαγεμένος από την ερμηνεία της, είπε στην παρέα του: «Aν αυτή η γυναίκα διάλεγε να κάνει διεθνή καριέρα, δύο εβδομάδες θα ήταν αρκετές για να μιλάει γι’ αυτήν όλος ο
κόσμος».

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις