Παρασκευή, 27 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Dotsoft: Στα 1,17 εκατ. ευρώ τα EBITDA του α΄ εξαμήνου

Dotsoft: Στα 1,17 εκατ. ευρώ τα EBITDA του α΄ εξαμήνου
Φωτογραφία: iStock

Σημαντική ενίσχυση των μεγεθών της, ισχυροποιώντας ταυτόχρονα τη θέση της ανάμεσα στις εταιρείες του κλάδου που παρέχουν λύσεις στον τομέα των εφαρμογών για έξυπνες πόλεις στην ελληνική αγορά σημείωσε η εταιρεία Dotsoft ΑΕ για το α’ εξάμηνο του 2024.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία κατά το α’ εξάμηνο του 2024 σημείωσε πωλήσεις ύψους 5,01 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 1,17 εκατ. ευρώ, και κέρδη προ φόρων 980.000 ευρώ. 

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023, οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 178%, το EBITDA κατά 309%, και τα κέρδη προ φόρων κατά 300%. Αναφορικά με τη διάρθρωση των πωλήσεων, η Εταιρεία κατά το α’ εξάμηνο του 2024, ενίσχυσε την παρουσία της και των αριθμό των νέων έργων, κυρίως στην ελληνική αγορά, όπως αποτυπώνεται ακολούθως: 

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι παρά τη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας της Εταιρείας στο α’ εξάμηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, το β’ εξάμηνο κάθε χρήσης αποτελεί κατά παράδοση το καλύτερο εξάμηνο για την Εταιρεία, που εκτιμά ανάλογους ρυθμούς αύξησης των μεγεθών με αυτούς του β’ εξαμήνου του προηγούμενου έτους (2023). 

Όπως αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση, η πορεία των οικονομικών μεγεθών επιβεβαιώνει και στην τρέχουσα περίοδο τις στρατηγικές της επιλογές ως προς:

  • τη στόχευση υψηλών ποσοστών ανάπτυξης και την περαιτέρω αξιοποίηση του υφιστάμενου πελατολογίου,
  • τη συνεχή εξέλιξη του χαρτοφυλακίου εξειδικευμένων προϊόντων της, για κάθε τομέα της με στόχο την παροχή one stop shop για λύσεις smart city, και
  • την υλοποίηση ενός φιλόδοξου και δυναμικού επενδυτικού σχεδίου.

Συμπερασματικά για το σύνολο του 2024, η εταιρεία αναμένει διατήρηση της ανάπτυξης των εσόδων, του EBITDA και της κερδοφορία της. Στην τρέχουσα χρονική περίοδο, η εταιρεία υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ διατηρεί ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων έως το 2026 ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμά πως θα ενισχυθεί περαιτέρω. 

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις