Κυριακή, 29 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Χαμόγελο του Παιδιού για τη δολοφονία στην Κέρκυρα: Η εισαγγελία είχε ενημερωθεί πριν 2,5 χρόνια για το δράμα της οικογένειας

Χαμόγελο του Παιδιού για τη δολοφονία στην Κέρκυρα: Η εισαγγελία είχε ενημερωθεί πριν 2,5 χρόνια για το δράμα της οικογένειας

«Η οικογένεια είχε απασχολήσει ξανά με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και παραμέλησης ανηλίκου». Αυτό αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με τη δολοφονία 68χρονου από τη 49χρονη σύζυγό του στην Κέρκυρα.

Με ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού» επισημαίνει ότι στις 19 Ιουλίου 2021 έλαβε αναφορά, η οποία στάλθηκε στην Εισαγγελία Κέρκυρας για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης.

Στις 11 Μαΐου 2022 το «Χαμόγελο του Παιδιού» απέστειλε «κατεπείγουσα» αναφορά στην Εισαγγελία μετά από περιστατικό που συνέβη στις 10 Μαΐου 2022 όπου είχε ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι.

«Για ακόμη μία φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για τη διερεύνηση αναφορών κακοποίησης/παραμέλησης είναι οι Αρμόδιες Αρχές. Για κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά και κάθε αναφορά να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και να μην είναι υπόθεση ενός».

Υπενθυμίζεται ότι ο 68χρονος βρέθηκε νεκρός το πρωί του Σαββάτου (28.09.2024) στο Πέραμα Κέρκυρας στο σπίτι που ζούσε με τη 49χρονη Ρωσίδα σύζυγό του και την 11χρονη κόρη τους.

Η σύζυγός του ομολόγησε ότι τον σκότωσε με ένα μαχαίρι κουζίνας.

Το 11χρονο κορίτσι βρίσκεται υπό τη φροντίδα της αστυνομίας με ψυχολόγο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις