Δευτέρα, 30 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Χαλκιδική: Για εξηγήσεις καλούνται ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του παιχνιδιού μετά το πόρισμα του πραγματογνώμονα

Χαλκιδική: Για εξηγήσεις καλούνται ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του παιχνιδιού μετά το πόρισμα του πραγματογνώμονα

Για εξηγήσεις καλούνται τρία εμπλεκόμενα πρόσωπα στην τραγωδία στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος Γιάννης τον περασμένο Αύγουστο.

Οι τρεις καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διεξάγεται για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών ως προς το σοκαριστικό δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής.

Πρόκειται για τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ, τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού (crazy dance) από όπου εκσφενδονίστηκε ο 19χρονος κι έναν μηχανικό, οι οποίοι θα εξεταστούν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι δύο πρώτοι είναι προγραμματισμένο να δώσουν σήμερα, Δευτέρα (30.09.24) τις εξηγήσεις τους, αλλά αναμένεται να ζητήσουν ολιγοήμερη προθεσμία, όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον τους.

Για τον μηχανικό η διαδικασία μετατέθηκε για την Τετάρτη (02.10.24), ύστερα από προθεσμία που ήδη έλαβε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα κληθούν να τοποθετηθούν πάνω στα ευρήματα του πραγματογνώμονα, το πόρισμα του οποίου κατατέθηκε προ 10ημέρου στο ΑΤ Κασσάνδρας και καταγράφει μία σειρά από αστοχίες και παραλείψεις όσον αφορά τη λειτουργία του παιχνιδιού.

Μεταξύ άλλων, στην πορισματική του έκθεση ο πραγματογνώμονας διαπιστώνει ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ιδιοκατασκευή, με συρραφή και συναρμολόγηση επιμέρους εξαρτημάτων και τμημάτων που δεν παρείχαν κανένα εχέγγυο ή πρότυπο ασφάλειας κατασκευαστή.

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της παροχής εξηγήσεων, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκιδικής, που θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις