Δευτέρα, 30 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Στα «σχοινιά» ο Ντιέγκο Αλόνσο μετά την ήττα από την ΑΕΚ – Ανάλυση για την επόμενη ημέρα του «τριφυλλιού»

Παναθηναϊκός: Στα «σχοινιά» ο Ντιέγκο Αλόνσο μετά την ήττα από την ΑΕΚ – Ανάλυση για την επόμενη ημέρα του «τριφυλλιού»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-0 από την ΑΕΚ στην 6η αγωνιστική της Super League και έμεινε στην 8η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, γεγονός που έχει φέρει στο “στόχαστρο” τον προπονητή της ομάδας, Ντιέγκο Αλόνσο.

Το κάκιστο ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στη Super League καλύφθηκε εν μέρει από την πρόκριση επί της Λανς στο Conference League και την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά η νέα απώλεια βαθμών και η ήττα από την ΑΕΚ στην OPAP Arena, έχει φέρει τον Ντιέγκο Αλόνσο προ των ευθυνών του.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός θα παίξει τα… ρέστα του στα δύο επόμενα παιχνίδια του “τριφυλλιού” σε Ελλάδα και Ευρώπη, με το “αιώνιο” ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό να θεωρείται πλέον “ορόσημο” για την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Ρόστερ εκατομμυρίων ευρώ με… 6 γκολ

Ο Παναθηναϊκός έκανε μετεγγραφές πολλών εκατομμυρίων ευρώ και δημιούργησε ένα ρόστερ που όλοι συμφωνούν ότι έχει ποιότητα, αλλά αυτό δεν φαίνεται εκεί που μετράει περισσότερο, στο χορτάρι.

Η “τριάδα” Τετέ-Πελίστρι-Ιωαννίδης είναι θεωρητικά από τις κορυφαίες του πρωταθλήματος, όμως οι “πράσινοι” έχουν πετύχει μόλις 6 γκολ σε 6 αγώνες στη Super League, με ένα από αυτά να έρχεται από τον… κομμένο Αντράζ Σπόραρ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό.

Η είσοδος και του Ουναΐ στην ενδεκάδα του “τριφυλλιού”, έφερε έναν ακόμη ποιοτικό μεσοεπιθετικό στην ομάδα, αλλά η εικόνα δεν άλλαξε προς το καλύτερο κόντρα σε Πανσερραϊκό και ΑΕΚ.

Ο «άσφαιρος» Ιωαννίδης στη Super League

Ο Ντιέγκο Αλόνσο μοιάζει να μην έχει καταφέρει να… πείσει τους ποδοσφαιριστές για το πλάνο του και οι περισσότεροι παίζουν κάτω από τις δυνατότητές τους, με πιο ξεκάθαρο παράδειγμα τον Φώτη Ιωαννίδη.

Ο διεθνής στράικερ είδε το καλοκαίρι να απορρίπτονται προτάσεις άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ για χάρη του από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έδειξε την ποιότητά του με την γκολάρα κόντρα στη Λανς, ενώ σκόραρε τέσσερις φορές σε δύο παιχνίδια με την Εθνική Ελλάδας, του πρώην προπονητή του και στους “πράσινους”, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Με τη “γαλανόλευκη” ήταν θετικός και ο αρχηγός της ομάδας, Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος είναι… σκιά του εαυτού του με τη φανέλα του “τριφυλλιού”.

Στο «στόχαστρο» ο προπονητής ενόψει Ολυμπιακού

Στην Ελλάδα δεν έχει βρει όμως ακόμη το δρόμο προς τα δίχτυα και αυτό έχει να κάνει εν πολλοίς με τον τρόπο που αγωνίζονται οι “πράσινοι”. Ο Ντιέγκο Αλόνσο φαίνεται ότι είχε εστιάσει στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Παναθηναϊκού, όπου τα ζητούμενα ήταν διαφορετικά σε σχέση με τον ελληνικό πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι, οι “πράσινοι” εμφανίζουν πρόβλημα στη δημιουργία και δεν μπορούν να βγάλουν φάσεις μέσα από ομαδικές προσπάθειες, με σχεδόν όλα τα γκολ τους μέχρι στιγμής, να είναι αποτέλεσμα της ατομικής ποιότητας των παικτών του.

Όλα τα φώτα έχουν πέσει έτσι πάνω στον Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος και βρίσκεται ήδη στο “στόχαστρο” των οπαδών και το ρεπορτάζ τον θέλει να… παίζει το κεφάλι του κόντρα στον Ολυμπιακό.

Δύο αγώνες κρίνουν το μέλλον του Ντιέγκο Αλόνσο

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει πάντως την ευκαιρία να “παλέψει” για τη θέση του, στα δύο επόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Οι “πράσινοι” θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη (03/10/24) την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στην πρεμιέρα της League Phase του Conference League και στη συνέχεια ακολουθεί το “αιώνιο” ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Super League στο ΟΑΚΑ.

Με δύο νίκες στα δύο αυτά παιχνίδια, ο Ντιέγκο Αλόνσο θεωρείται δεδομένο ότι θα κερδίσει χρόνο για να “δουλέψει” περαιτέρω την ομάδα του στη διακοπή του Οκτωβρίου και να εμφανίσει μία καλύτερη εικόνα στην εξέλιξη της σεζόν.

Οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα όμως, μπορεί να είναι και το… τελευταίο του στην ομάδα, καθώς η συγκυρία είναι ιδανική και για αλλαγή προπονητή, λόγω του ότι υπάρχει η νέα “παύση” για τις εθνικές ομάδες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις