Δευτέρα, 30 Σεπτ.
25oC Αθήνα

CNL Capital: Αποκοπή προσωρινού μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή στις 2 Δεκεμβρίου

CNL Capital: Αποκοπή προσωρινού μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή στις 2 Δεκεμβρίου
Φωτογραφία: iStock

Η CNL Capital ανακοίνωσε σήμερα (30.9.2024) την απόφασή της για διανομή καθαρού προσωρινού μερίσματος χρήσης 2024 το οποίο ανέρχεται σε 0,25 ευρώ ανά μετοχή, και συνολικού ποσού 184.026,25 ευρώ, εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών (48.395 μτχ), που κατείχε η Εταιρεία τις 25.9.2024.

Το καθαρό τελικό ποσό του προσωρινού μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή, θα καθοριστεί με βάση τις ίδιες μετοχές που θα κατέχει η CNL Capital κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος είσπραξης του προσωρινού μερίσματος.

Η Εταιρεία, σε περίπτωση διαφοροποίησης του αριθμού ιδίων μετοχών, θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση αναφορικά με το ακριβές τελικό ποσό του προσωρινού μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένης της προσαύξησης που θα αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που θα κατέχει κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος είσπραξης του προσωρινού μερίσματος.

Ως ημερομηνία αποκοπής, από την οποία οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του προσωρινού μερίσματος, ορίσθηκε η Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2024. Δικαιούχοι του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2024, είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Ανώνυμη Εταιρεία», την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2024 (record date). 

Από την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024 θα ξεκινήσει, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, η πληρωμή του προσωρινού μερίσματος, 0,25 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2024 της CNL Capital.

1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο ΣΑΤ (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ. και τις σχετικές αποφάσεις της ATHEXCSD.

2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο ΣΑΤ, υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων μέσω του δικτύου καταστημάτων της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» για 5 έτη από τη λήξη του τρέχοντος έτους (δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2029).

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις