Δευτέρα, 30 Σεπτ.
22oC Αθήνα

Μαράια Αντετοκούνμπο: Η εξομολόγηση για την επιλόχειο κατάθλιψη και τη γνωριμία της με τον Γιάννη

Μαράια Αντετοκούνμπο: Η εξομολόγηση για την επιλόχειο κατάθλιψη και τη γνωριμία της με τον Γιάννη
AP Photo/Chris Pizzello

Η Μαράια αποκάλυψε το πως γνώρισε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μίλησε για το πως είναι να είσαι μαζί με έναν σούπερ σταρ του NBA, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες της μητρότητας.

Η γυναίκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μαράια, παραχώρησε συνέντευξη στην ελληνική Vogue, όπου αναφέρθηκε στη ζωή της με τον κορυφαίο Έλληνα μπασκετμπολίστα και στις τρεις εγκυμοσύνες.

Περιγράφει ακόμα τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την επιλόχειο κατάθλιψη και πώς κατάφερε να τις ξεπεράσει με τη βοήθεια του Γιάννη και της ψυχοθεραπείας.

Παράλληλα, εξηγεί ότι η καθημερινότητά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι απλή παρά τη φήμη του συζύγου της.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Μαράια:

Προτιμάτε να σας λέω Ρίντλσπιγκερ ή Αντετοκούνμπο;

Αντετοκούνμπο. Άλλωστε, είμαστε και επίσημα παντρεμένοι πλέον.

Αλήθεια πώς περάσατε στον γάμο σας;

Ήταν όμορφα και διασκεδαστικά. Κουραστήκαμε λίγο με την προετοιμασία, αλλά τελικά ήταν ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο, όπως ακριβώς το ονειρευόμουν.

Ξέρουμε ελάχιστα για εσάς. Τι είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε για την Μαράια;

Το σημαντικότερο είναι ότι είμαι σύζυγος και μητέρα – το ξέρετε ήδη αυτό βέβαια. Το να στηρίζω τον Γιάννη, να κάνω τη ζωή του πιο εύκολη και όμορφη, είναι πολύ σημαντικό για μένα. Όπως και το να μεγαλώνω η ίδια τα παιδιά μου.

Αισθάνομαι ευλογημένη που μπορώ να περνάω τόσες ώρες μαζί τους και ξέρω ότι δεν έχουν όλες οι μητέρες αυτό το προνόμιο.

Κάτι άλλο σημαντικό να γνωρίζετε για μένα είναι ότι θέλω να είμαι ένας καλός άνθρωπος, να φέρομαι στους άλλους όπως τους αξίζει, να δείχνω σεβασμό, να τους κάνω να χαμογελούν. Η χαρά και η καλοσύνη είναι σημαντικές αξίες για εμένα.

Είναι αξίες που μάθατε από την οικογένειά σας;

Οι γονείς μου με έμαθαν να σέβομαι, αλλά μεγαλώνοντας, ταξιδεύοντας και γνωρίζοντας διαφορετικούς ανθρώπους, συνειδητοποίησα ότι η ευγένεια και η καλοσύνη είναι σημαντικές αξίες για εμένα την ίδια.

Πώς γνωριστήκατε με τον Γιάννη;

Το καλοκαίρι που δούλευα στο τουρνουά του NBA, συναντηθήκαμε στο γήπεδο και ρώτησε τον φίλο του ποια είμαι. Εκείνος μας γνώρισε, αλλά του είπα ότι δεν ήταν η στιγμή να μιλήσουμε επειδή δούλευα και, αν ήθελε, μπορούσε να με βρει στο Instagram. Όπως και έκανε. Αρχίσαμε με πολύ αργούς ρυθμούς να μιλάμε και να γνωριζόμαστε, μέχρι που πήγαμε σε ένα ταξίδι μαζί και έκτοτε δεν ξαναχωρίσαμε ποτέ. Ήταν Φεβρουάριος του 2016.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giannis Ugo Antetokounmpo (@giannis_an34)

Πώς είναι να είσαι σύζυγος του Greek Freak:

Είμαστε κανονικοί άνθρωποι. Μου αρέσει να πηγαίνω για ψώνια στο σούπερ μάρκετ και με τα παιδιά μου στο πάρκο για να παίξουν. Είμαι σαν όλες τις άλλες γυναίκες, απλώς τυχαίνει να γνωρίζει πολύς κόσμος τον άνδρα μου.

Είναι ευλογία να έχω όλα αυτά τα προνόμια και τις ανέσεις που μας προσφέρει ο Γιάννης και να ζω μια ζωή που πολύς κόσμος δεν μπορεί, αλλά την ίδια στιγμή μπορεί να γίνει δύσκολο ή μοναχικό.

Δεν μπορούμε να πάμε οικογενειακά κάπου και να μη μας ζητήσει κάποιος κάτι – μια φωτογραφία, μια κουβέντα. Όπως δεν ξέρω αν κάποιος θέλει να με έχει φίλη επειδή είμαι η Mariah ή επειδή είμαι η γυναίκα του Αντετοκούνμπο. Με δυσκολεύει αυτό. Είναι κάτι σαν ευχή και κατάρα. Όπως και να έχει, αισθάνομαι πάντα τυχερή και ευλογημένη.

Πιστεύει ότι ένας επιτυχημένος άνθρωπος οφείλει μέρος της επιτυχίας του και στον σύντροφό του;

Αν βοηθάω τον Γιάννη δηλαδή; Αυτό που κάνω είναι αφενός ότι του επιτρέπω να είναι ο εαυτός του και αφετέρου ότι, αναλαμβάνοντας εγώ το σπίτι και τα παιδιά, εκείνος έχει όλο τον χώρο να αφοσιωθεί στην καριέρα του. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται στερεοτυπικό και ίσως να είναι.

Εγώ, όμως, θέλω να κάνω ακριβώς αυτό που κάνω. Κανείς δεν μου το ζήτησε. Ξέρω ότι, για να είναι ο Γιάννης επιτυχημένος και να πιάνει τους στόχους του, πρέπει να είναι ήρεμος στο σπίτι. Στηρίζοντας τον, στηρίζω την οικογένεια μου.

Αν είναι εκείνος επιτυχημένος, είμαστε όλοι. Προσπαθώ να είμαι η καλύτερη σύζυγος, σύντροφος, φίλη. Εκείνος προσφέρει σε μένα και εγώ σε εκείνον. Κάθε οικογένεια έχει το μοντέλο της και είναι όλα θεμιτά. Το δικό μας είναι αυτό.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mariah Antetokounmpo (@sincerelyymariah)

Είπατε ότι η μητρότητα είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο της ζωής σας. Εκτός από τις χαρές σας έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες;

Σίγουρα ναι. Αν και στις τρεις εγκυμοσύνες μου ένιωθα δυνατή και όμορφη και μου άρεσε η αίσθηση ότι το σώμα μου μπορεί να κάνει τόσο σπουδαίο, στο πρώτο μου μωρό μετά την εγκυμοσύνη ήρθε η επιλόχειος κατάθλιψη. Προσπάθησα να το μοιραστώ και απογοητεύτηκα.

Οι άνθρωποι μου έλεγαν ότι δεν έχω λόγο να βιώνω αυτή τη θλίψη. Δεν καταλαβαίνουν ότι ένας άνθρωπος μπορεί να ζει μια όμορφη ζωή, να έχει όλα τα καλά και να νιώθει ευγνώμων και τυχερός γι’ αυτά, και όμως να αντιμετωπίζει θέμα ψυχικής υγείας.

Είχα να αντιμετωπίσω την εμπειρία της μητρότητας για πρώτη φορά, τον εγκλεισμό της πανδημίας, την κριτική για το ότι δεν ήμουν παντρεμένη και την ενοχή για την επιλόχειο κατάθλιψη, που δεν μου αναλογούσε χάρη στα προνόμια της ζωής μου.

Πώς καταφέρατε να βγείτε από αυτή τη δύσκολη φάση;

Έκανα λίγο ψυχοθεραπεία αλλά ο Γιάννης έκανε τα πάντα για να με βοηθήσει – θα του είμαι πάντα ευγνώμων γι’ αυτό. Εκείνη την περίοδο είχε χάσει τον πατέρα του και παράλληλα είχε πολλά στο μυαλό του, με το μπάσκετ και όμως ήταν απόλυτα υποστηρικτικός μαζί μου.

Μετά από αυτό βγήκαμε πιο δυνατοί και οι δύο, ωρίμασε η σχέση μας και μεγάλωσε η αγάπη μας. Λίγους μήνες αργότερα, έμεινα πάλι έγκυος και η ζωή από μόνη της με επανέφερε.

Έπρεπε να φροντίσω τον εαυτό μου και το βρέφος μου. Δεν είχα άλλη επιλογή. Μετά τον δεύτερο γιο μου έκανα life coaching και με βοήθησε πάρα πολύ αυτό. Έπειτα κάναμε ένα μικρό διάλειμμα, μέχρι που ήρθε η Εύα. Η πιο δύσκολη φάση ήταν μετά τον Λίαμ, τον πρώτο μας.

Στη συνέχεια είχα τα εργαλεία που χρειαζόμουν για να αντιμετωπίσω τις επόμενες προκλήσεις. Η life coach με προετοίμασε πάρα πολύ καλά, ειδικά για την Εύα. Έχω ένα τετράδιο με θετικές δηλώσεις που μου θυμίζουν πόσο καλά τα έχω καταφέρει μέχρι τώρα. Βοηθάει πολύ αυτό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις