Δευτέρα, 30 Σεπτ.
21oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο δύο εργαζόμενες της καθαριότητας μετά από έκρηξη μπαταρίας αυτοκινήτου μέσα σε κάδο ανακύκλωσης

Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο δύο εργαζόμενες της καθαριότητας μετά από έκρηξη  μπαταρίας αυτοκινήτου μέσα σε κάδο ανακύκλωσης
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi - ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε τα ξημερώματα (30.09.2024) στο Ρέθυμνο, όταν δύο εργαζόμενες στην καθαριότητα του δήμου τραυματίστηκαν επειδή κάποιοι ασυνείδητοι πέταξαν μπαταρία αυτοκινήτου στον κάδο της ανακύκλωσης και αυτή εξερράγη.

Το εργατικό ατύχημα έγινε στις 04:30, όταν οι δύο εργαζόμενες στον δήμο του Ρεθύμνου, πλησίασαν τον κάδο και η μπαταρία του αυτοκινήτου «έσκασε». Αποτέλεσμα δυστυχώς να προκληθούν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα στα πρόσωπά τους.

«Καιγόμαστε, καιγόμαστε», φώναξαν οι δύο εργαζόμενες σύμφωνα με την μαρτυρία του οδηγού του απορριμματοφόρου στο neakriti.gr.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως τους έριξε νερό για να τους ανακουφίσει.

Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερη γιατί λίγο μετά ένας μεθυσμένος οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω στο απορριμματοφόρο. Ευτυχώς εκείνη την στιγμή οι τρεις εργαζόμενοι είχαν απομακρυνθεί από το όχημα του δήμου και έτσι γλίτωσαν από τα χειρότερα.

Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι κρίσιμη αλλά οι γιατροί τις παρακολουθούν προληπτικά.

Δυστυχώς οι εργαζόμενοι στην ανακύκλωση αντιμετωπίζουν πολύ συχνά τέτοια προβλήματα καθώς πολλοί πολίτες πετούν στους πράσινους κάδους επικίνδυνα αντικείμενα, όπως μπαταρίες και ηλεκτρικές συσκευές.

Το ατύχημα των δύο γυναικών έγινε μόλις μία μέρα μετά το εργατικό δυστύχημα με τον 19χρονο στο Ρέθυμνο, όταν ο εσκαφέας του ανετράπη με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Πηγή: Neakriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις