Δευτέρα, 30 Σεπτ.
21oC Αθήνα

Ο Τζο Μπάιντεν ζητά εκεχειρία εν μέσω αναφορών ισραηλινής εισβολής στον Λίβανο: «Πρέπει να έχουμε κατάπαυση πυρός τώρα»

Ο Τζο Μπάιντεν ζητά εκεχειρία εν μέσω αναφορών ισραηλινής εισβολής στον Λίβανο: «Πρέπει να έχουμε κατάπαυση πυρός τώρα»
REUTERS

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε σήμερα (30.09.2024) μια κατάπαυση του πυρός όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία εισβολή στον Λίβανο, στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις αναφορές για επικείμενη περιορισμένης κλίμακας χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, απάντησε: «Ανησυχώ περισσότερο από όσο νομίζετε και θα αισθανόμουν καλύτερα αν σταματούσαν. Πρέπει να έχουμε κατάπαυση του πυρός τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, όπως δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στη Washinghton Post.

Η επιχείρηση θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση στρατιωτικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων για την εξάλειψη της απειλής για τις ισραηλινές παραμεθόριες κοινότητες, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τους δημάρχους των κοινοτήτων στα βόρεια σύνορα της χώρας σήμερα το απόγευμα.

«Η επόμενη φάση του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα. Θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αλλαγή της κατάστασης ασφάλειας και θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε τη σημαντική αποστολή της επιστροφής των κατοίκων στα σπίτια τους», δήλωσε.

«Θα το κάνουμε αυτό. Και όπως είπα εδώ πριν από ένα μήνα ότι θα μετατοπίσουμε το κέντρο βάρους προς τα βόρεια, αυτό λέω και τώρα: Θα αλλάξουμε την κατάσταση και θα επιστρέψουμε τους κατοίκους στα σπίτια τους», ξεκαθάρισε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις