Τρίτη, 1 Οκτ.
21oC Αθήνα

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου γίνεται 101 και οι γιοι της Γιώργος και Νίκος της εύχονται με αναρτήσεις

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου γίνεται 101 και οι γιοι της Γιώργος και Νίκος της εύχονται με αναρτήσεις
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Μια ζωή 101 ετών, πλούσια σε εμπειρίες, γεμάτη αγώνα και προσφορά για τη δημοκρατία και την ισότητα» έγραψε στην ανάρτησή του στα social ο Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τα γενέθλια της μητέρας του Μαργαρίτας Παπανδρέου.

«Η πορεία σου δεν ήταν απλώς μαρτυρία μιας εποχής, αλλά φωτεινός φάρος για όσους ακολούθησαν τα βήματά σου» γράφει για την Μαργαρίτα Παπανδρέου, ο γιος της Γιώργος και καταλήγει:

«Σήμερα, όμως, δεν τιμούμε μόνο τα επιτεύγματά σου, άλλα είναι η στιγμή που θέλουμε να σου πούμε πόσο σε αγαπάμε, σαν μητέρα που στάθηκες δίπλα μας με απέραντη δύναμη, σε κάθε δυσκολία και κάθε επιτυχία. Χρόνια πολλά στην Μαργαρίτα μας, που με την αγάπη της άνθισε η ζωή μας».

 
Δημοσίευση από @georgeapapandreou
Προβολή στο Threads

Σε δική του ανάρτηση ο Νίκος Παπανδρέου γράφει για την μητέρα του:

«Γενέθλια. Χθες εγώ, σήμερα εκείνη… Σας ευχαριστούμε θερμά για τις υπέροχες ευχές σας».

Η Ελληνοαμερικανίδα ακτιβίστρια, συγγραφέας και αρθρογράφος, δεύτερη σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, Μαργαρίτα Τσαντ-Παπανδρέου, γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1923, στην πολιτεία του Ιλινόι.

Με τον Ανδρέα Παπανδρέου απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον Γιώργο, την Σοφία, τον Νίκο και τον Αντρίκο Παπανδρέου.

Ίδρυσε και διετέλεσε για οχτώ χρόνια πρόεδρος της Ένωση Γυναικών Ελλάδος (Ε.Γ.Ε.). Έλαβε ενεργό μέρος σε γυναικεία θέματα και θέματα ειρήνης. Είναι επίσης συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων…

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις