Τρίτη, 1 Οκτ.
25oC Αθήνα

Eθνική Τράπεζα: Eμφανίστηκαν 11 φορές περισσότεροι υποψήφιοι επενδυτές για τις προς διάθεση μετοχές

Eθνική Τράπεζα: Eμφανίστηκαν 11 φορές περισσότεροι υποψήφιοι επενδυτές για τις προς διάθεση μετοχές
Φωτογραφία: Eurokinissi

Ζήτηση – ρεκόρ, που σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε χθες (30.9.2024), πρώτη ημέρα του placement της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ), να υπερκαλύπτει τις προς διάθεση μετοχές κατά 11 φορές, σημείωσε το book building της ΕΤΕ.

Αυτό σημαίνει πως έχουν εμφανισθεί 11 φορές περισσότεροι επενδυτές σε σχέση με τους αρχικά αναμενόμενους για το προς διάθεση πλήθος των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας (κοντά στις 99,5 εκατ.).

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπερκάλυψη στην ανώτατη τιμή του εύρους διάθεσης, δηλαδή τα 7,95 ευρώ ή πολύ κοντά σε αυτή την τιμή, φτάνει τις 2 φορές. Σημειώνεται ότι αν το 10% διατεθεί στα 7,95 εκατ. ευρώ, το ΤΧΣ θα συγκεντρώσει 724 εκατ. ευρώ. Η ισχυρή ζήτηση μετοχών της Εθνικής Τράπεζας εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε κίνηση του ΤΧΣ να κλείσει το εύρος της τιμής διάθεσης (υπενθυμίζεται ότι το κατώτατο όριο είναι τα 7,30 ευρώ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΔΣ του ΤΧΣ θα συνεδριάσει το απόγευμα, καθώς αύριο πρόκειται να ολοκληρωθεί η διαδικασία του book building, με το βιβλίο προσφορών να κλείνει στις 4 το απόγευμα.

Σήμερα και κυρίως αύριο αναμένεται η προσέλευση των Ελλήνων επενδυτών για τους οποίους προβλέπεται allocation 15% από τις μετοχές της ΕΤΕ, με ισχυρή πιθανότητα το ποσοστό να ανέλθει στο 20%.

Ως προς το συνολικό ποσοστό διάθεσης σε ξένους και Έλληνες επενδυτές, απόφαση της κυβέρνησης είναι αυτό να μην ξεπεράσει το 10%, σε αντίθεση με το προηγούμενο placement της ΕΤΕ τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το προς διάθεση ποσοστό αυξήθηκε από το 20% στο 22% λόγω της ισχυρής ζήτησης.

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις