Κυριακή, 6 Οκτ.
20oC Αθήνα

6+1 κόλπα για να μην μυρίζουν τα παπούτσια

6+1 κόλπα για να μην μυρίζουν τα παπούτσια

Η κακοσμία των παπουτσιών είναι ένα κοινό πρόβλημα, εξαιτίας της υγρασίας που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων.

Αρκετοί αφήνουν τα παπούτσια τους στο μπαλκόνι κατά τις βραδινές ώρες, ώστε να αεριστούν και να στεγνώσουν από τον ιδρώτα.

Όμως, υπάρχουν επτά κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις οσμές, ώστε να γίνουν και πάλι, φρέσκα.

Βρεφική πούδρα

Η βρεφική πούδρα μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των οσμών. Ρίξτε λίγη ποσότητα βρεφικής πούδρας στα πόδια σας ή στις κάλτσες.

Εάν τα πόδια σας ιδρώνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, η βρεφική πούδρα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα πόδια σας στεγνά, αφού θα μειωθεί το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν βακτήρια στα πόδια και στα παπούτσια.

Φακελάκια τσαγιού

Τα φακελάκια τσαγιού μπορούν να καταπολεμήσουν τις δυσάρεστες μυρωδιές. Το μαύρο τσάι περιέχει τανίνες, οι οποίες είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την εξόντωση των βακτηρίων που βρίσκονται μέσα στα παπούτσια.

Τοποθετήστε μερικά φακελάκια τσαγιού σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε τα να βράσουν για αρκετά λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρέστε τα σακουλάκια και αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 5 λεπτά.

Ακολούθως, τοποθετήστε τα φακελάκια τσαγιού στα παπούτσια σας και αφήστε για σχεδόν μια ώρα. Αφαιρέστε, κατόπιν, τα φακελάκια και μ’ ένα πανί ταμπονάρετε την εσωτερική πλευρά των παπουτσιών για να απορροφήσετε την υγρασία.

Αιθέρια έλαια τεϊόδεντρου και λεβάντας 

Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου είναι ένα θαυμάσιο προϊόν για να καταπολεμήσετε την δυσοσμία των παπουτσιών. Ρίξτε μερικές σταγόνες μέσα στα παπούτσια, καθώς το εν λόγω αιθέριο έλαιο λειτουργεί ως φυσικό αποσμητικό για να καταπολεμήσετε τα μικρόβια που κατακλύζουν τα παπούτσια, και ιδιαίτερα τα αθλητικά, λόγω του ιδρώτα από την σωματική άσκηση.

Ως εναλλακτική επιλογή, μπορείτε να βάλετε και αιθέριο έλαιο λεβάντας. 

Μαγειρική σόδα

Ένα επιπλέον φυσικό αποσμητικό για να αποκτήσουν φρεσκάδα τα παπούτσια σας είναι η μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως διογκωτικό, φουσκώνοντας τα αρτοσκευάσματα, ενώ έχει και δεκάδες χρήσεις ως φυσικό καθαριστικό μέσα στο σπίτι.

Ρίξτε μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας μέσα στα παπούτσια σας και αφήστε την όλο το βράδυ για να απορροφήσει την υγρασία. Το επόμενο πρωί, φροντίστε να αφαιρέσετε τη μαγειρική σόδα πριν φορέσετε τα παπούτσια σας.

Λευκό ξύδι

Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι για να σκοτώσετε τα βακτήρια που αναπτύσσονται στα παπούτσια. Σ’ να μπουκάλι ψεκασμού, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι ξύδι και ένα φλιτζάνι νερό. Ψεκάστε το διάλυμα μέσα στα παπούτσια σας και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Η μυρωδιά του ξυδιού αναμένεται να διατηρήσει φρέσκα τα παπούτσια σας για αρκετές ώρες.

Γαρύφαλλο (μπαχαρικό)

Το γαρύφαλλο χρησιμοποιείται κυρίως στην ζαχαροπλαστική για την παρασκευή γλυκών, αλλά και λικέρ, ενώ αρωματίζει πιάτα με κρέας και ρύζι, καθώς και σάλτσες.

Έχει έντονη μυρωδιά που είναι γλυκιά και ανάλαφρη. Μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά γαρύφαλλα σε πανάκια, και αφού τα κλείσετε καλά, να τα τοποθετήσετε στο εσωτερικό των παπουτσιών. Αφήστε τα για μερικές ώρες ή και περισσότερο, εάν είναι έντονη η κακοσμία. 

Σαπούνι

Τοποθετήστε μια πλάκα σαπουνιού μέσα στα παπούτσια σας και αφήστε την όλη τη νύχτα.

Η πορώδης φύση του σαπουνιού συμβάλλει στην εξάλειψη της δυσάρεστης οσμής.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις