Τρίτη, 1 Οκτ.
23oC Αθήνα

Ο Απόστολος Λύτρας παύεται από τα δικηγορικά του καθήκοντα για έξι μήνες: «Λυπηρό που το έμαθα από τα ΜΜΕ»

Ο Απόστολος Λύτρας παύεται από τα δικηγορικά του καθήκοντα για έξι μήνες: «Λυπηρό που το έμαθα από τα ΜΜΕ»
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Απόστολος Λύτρας τιμωρήθηκε με «καμπάνα» προσωρινής παύσης έξι μηνών, χωρίς δυνατότητα αναστολής, από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της εν διαστάσει συζύγου του. 

Η απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, του επιδόθηκε σήμερα (01/10/2024) και την Τετάρτη (02/10/2024) ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας οφείλει να παραδώσει την  δικηγορική του ταυτότητα στον ΔΣΑ, καθώς η πειθαρχική απόφαση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Ο γνωστός ποινικολόγος αποφυλακίστηκε πρόσφατα μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με το οποίο μετατράπηκε η κακουργηματική κατηγορία που αρχικά του είχε απαγγελθεί για το ξυλοδαρμό της συζύγου του, σε πλημμέλημα, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους. 

Μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτος είπε πως το θέμα της άρσης της άδειάς του το έμαθε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, χαρακτηρίζοντας το γεγονός λυπηρό.

«Το γραφείο θα λειτουργεί κανονικότατα. Έχω 10 άξιους συνεργάτες που παρέμειναν στο πλευρό μου. Σε μένα πρόβλημα από αυτή την παύση θα δημιουργηθεί μεν, αλλά όχι στον βαθμό που θα περίμεναν κάποιοι»

«Δεν μπορώ να καταλάβω τα αντανακλαστικά του Δικηγορικού Συλλόγου στη δική μου περίπτωση, τα οποία δεν δείχνει σε σοβαρότερα θέματα. Σέβομαι την απόφαση, θα ασκήσω έφεση για το κομμάτι της αναστολής. Φρονώ ότι είναι λάθος απόφαση και δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα», είπε ο ποινικολόγος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις