Τετάρτη, 2 Οκτ.
20oC Αθήνα

Λίβανος: Τουρκία, Ολλανδία και Βέλγιο καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από τη χώρα

Λίβανος: Τουρκία, Ολλανδία και Βέλγιο καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από τη χώρα
REUTERS/Mohamed Azakir

Η έκρυθμη κατάσταση στον Λίβανο έχει οδηγήσει την Τουρκία, την Ολλανδία και το Βέλγιο να ζητούν από τους πολίτες τους να φύγουν από τη χώρα.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην απομάκρυνση των πολιτών της από τον Λίβανο, από αέρος και θαλάσσης και συνεργάζεται με περίπου 20 χώρες, προετοιμάζοντας μια πιθανή εκκένωση των ξένων υπηκόων μέσω του τουρκικού εδάφους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι συνθήκες ασφαλείας στον Λίβανο μπορεί να επιδεινωθούν, σημείωσε το υπουργείο, καθώς το Ισραήλ ξεκίνησε τη χερσαία επιχείρησή του στα νότια της χώρας. Έχει συγκροτηθεί ένα συντονιστικό κέντρο για να διαχειριστεί τα αιτήματα απομάκρυνσης.

Επίσης, «έχουν σταλεί οδηγίες για την απομάκρυνση ξένων πολιτών μέσω της Τουρκίας, γίνονται οι αναγκαίες προετοιμασίες με περίπου 20 χώρες που έχουν ζητήσει υποστήριξη μέχρι τώρα», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, η Ολλανδία ανακοίνωσε ότι θα επαναπατρίσει τους πολίτες της από τον Λίβανο, όπως μετέδωσε το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP.

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga, το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου κάλεσε τους Βέλγους πολίτες να φύγουν από τον Λίβανο «το συντομότερο δυνατόν».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις